Skriket…!

Helsingborg 11 Juni kl. 10.30.

Siden vinden ikke var helt på vår side hele hadde vi tenkt å bli i Helsingborg noen dager til, men rastløsheten slo til og siden været bra så satte vi plutselig og uplanlagt av gårde mot Torekov. Vi hadde NØ vind og medstrøm helt ut til Kullen og vi noterte 7,7 knop med bare genoa. Vi kom frem til at det må ha vært 7 knops medstrøm :).

Fra Kullen og fikk vi vinder fra 9-15 m/s rett i fleisen og måtte kjøre for motor helt frem til Torekov.

Torekov er et naturlig stoppestedet om enten du kommer fra Sør eller Nord på denne strekningen. Vi vurderte også en stopp på Hallands Värderö som skal være veldig fint, men det utgikk pga. vind og båter som allerede lå ankret i Kappelhamn. Vi ankommer til en ganske tom Torekov gjestehavn kl. 15.30 og får plass longside i det innerste bassenget, deilig og stille fra vinden.

Vi besøkte Torekov i Mai 2014 også. Det kan du lese om i linken under.

https://sothishome.wordpress.com/2014/05/07/dag-7-phil-collins/

Torekov er et typisk sommersted med en del utesteder nede ved brygga hvor man kan få litt mat og noe kaldt i glasset for velstående turister. Sothis på budsjett derimot spiser tomatsuppe og hjemmebakt Focaccia som serveres rykende varm av Skarpøye, men før skarpøye får satt den første skjeden til munnen så får hun til en skikkelig saltomortale på hele suppebollen når albuen med stor kraft kommer i kontakt med bollen.

Det skvetter glovarm suppe over hele Skarpøye og i cockpiten, mens minste matrosen og jeg slipper unna med noen få oransje flekker hist og pist. I et sekund sitter Skarpøye stille som en oransje paintball måltavle før jeg kommer på at dette må være varmt. Jeg tar det jeg finner av vann og heller over hender og andre oransje flekker på bar hud. Takket være det varme været så hadde vi flasker med kaldt vann på bordet og vi får raskt suppen av den ulykkelige kokken. Etter mye skylling, vasking av kokk, klær og cockpit så får vi oversikt. Skaden er noen røde merker, men ingen brannskader heldigvis!

Ja ja, etter det som var igjen av suppe var spist starter jeg med dagens prosjekt. Det har seg slik at når vi har gummibåten på dekk så henger genoa tauene seg opp i pongtongene når vi skal rulle inn seilet. Prosjektet går altså ut på å hindre at dette skjer. Alle som har eller har hatt båt vet at ved båtprosjekter så blir det fort litt rotete og ting ligger litt overalt. Når jeg stolt har fått ferdig en «løsning» på problemet så ber jeg Skarpøye komme å vurdere om dette vil funke. I det Skarpøye kommer ut for å beundre vidunderløsingen så har jeg fått lagt en av sveivene til vinsjen på rekka (der skal den ikke ligge) og vips så var den på bunnen ved siden av båten… Prisen på en ny sveiv finner vi fort ut er kr. 1500,- !!

En sveiv

Som nevnt så er vi på budsjett og vi står derfor og vurderer hvem av oss vi skal kastes i vannet før vi kommer på at vi har en bøyekrok som allerede har fisket opp en sykkel fra havets bunn i Mörbylånga. Vi starter derfor med å dra kroken langs bunnen frem og tilbake, frem og tilbake, frem og tilbake, frem og tilbake troen på at vi skal klare å fange en sveiv med kroken synker. Plutselig kjenner jeg at noe henger på og drar bøyekroken forsiktig opp, og der henger jaggu sveiva pent på kroken, snakk om griseflaks 2-0 til bøyekroken.

Torekov 13 Juni Kl. 0900.

Etter et par netters hvile med et veldig godt wifi anlegg i havna så topper vi opp matforrådet på ICA. Det er ikke så mange steder vi kan handle de neste dagene regner vi med. Planlagt rute i dag er Glommen havn som er ca. 5 nm nord for Falkenberg. Glommen er en fiskerhavn med en liten og aktiv båtforening for forsøker å få flere til å stoppe innom. Vi får fin østlig vind som drar oss frem de 31nm i alt fra 4 til 7 knop.

Plutselig hører mannskapet et fryktelig skrik fra cockpiten….!

Skarpøye kommer rusende opp i cockpit og sier hvad? HVAD?!

Det var meg som stod for skriket, og nå står jeg å gnir meg i akterspeilet. Jeg har satt meg på en humle som har stukket meg i akterspeilet, og den stakk meg også på pekefingeren i det jeg skulle fjerne den fra stolen.

El Capitan må av med tøyet og akterspeilet inspiseres og smøres med Aloe Vera gele til mannskapets store glede. Jeg kjenner at denne «gleden» må gjengjeldes ved en passende anledning.

Vi ankommer Glommen kl. 15.00 akkurat i det det blåser opp til 15 m/s. Heldigvis finner vi en plass på utsiden av pongtong bryggene og får bistand fra en gjestebåt. Småbåthavnen er relativt trang mellom bryggene og det er ikke flust med brede plasser tilgjengelig. Men vi antar at det er mulig å legge seg i fiskehavna om det skulle knipe. Havnen har noen matservering i området og en liten is vogn helt nede i havna. Prisen er kr 240 ink. strøm, vaskemaskin og de vanlige fasilitetene.

Morups Tånge fyr ved Glommen
Sothis ytterst på brygga i Glommen

Vi føler at vi nå har hatt nok av «ulykker» for en stund på denne 2 mnd. rundturen i syd Sverige. Vi har nå driti på draget når vi skulle fortøye i bøye, mistet en båtshake (fikk den tilbake), mistet ankerfeste og drevet på grunn, mistet flagg og stang, forlagt sekken med drona (fant den igjen), sølt glovarm suppe over Skarpøye, mistet en sveiv (fant den igjen) og et humlestikk i ræva.

Alt i alt har vi vært heldige og det har godt bra, men nå holder det syntes vi. Vi har fått oss noen lærepenger og vi lover å være veeeeldig forsiktige heretter.

2 kommentarer om “Skriket…!

  1. Hehe, ja de sier så 👍
   Vi lider ikke akkurat noen nød men det hadde vært greit å ikke få flere påminnelser.

   Takk for kommentar, det skal visstnok ikke være så enkelt å få gjort det uten en masse bry. Hils alle på KM!

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s