Neptun vs Sothis 2-0

14 juni 2020 Glommens gästhamn 08.15

Idag lämnar vi Glommen som tyvärr inte lämnar något större intryck.

På gästhamnens hemsida framkommer att man har en intention att utveckla sin gästhamn till att vara någon mer än bara vara en en hamn att besöka för att det är för långt till nästa. En glad och positiv hamnvärd kom oss tillmötes igår, hälsade oss välkomna och delade ut information och gjorde reklam för den lokala pizzerian. Ett trevligt och personligt sätt är absolut en bra ingång att göra hamnen mer attraktiv. För 250 kr får du tillgång till det du behöver inklusive möjlighet att tvätta utan polletter eller extra slantar och en liten vagn som serverar våfflor och glass på kajen. För att öka sitt affektvärde som hamn bör man öka antal gästplatser och kanske framförallt för större båtar.

Solen skiner och vi har en fantastisk fin segling med ljumma vindar från öst. Båtskolan förläggs under biminin och fiskelyckan prövas under gång.

Fiskelyckan uteblir
En fripassagerare som tog en fika och lämnade en hälsning på solpanelen.
Enligt svärmor som kan det här med fåglar, kan det vara en Vendehals eller Stær.

Vinden avtar framåt eftermiddagen och det blir helt stiltje och varmt. Efter ca 30 nautiska mil närmar vi oss Göteborg och dess södra skärgård och vi ombord ser fram emot att ankra eller ligga i SXK boj mitt i naturen. Och ser man på, en ledig SXK boj ligger som på beställning och väntar på oss i en vacker bukt vid Skallahamn utanför Onsala halvön.

Våra, väldigt dyra, fläktar som under vintern monterades upp av El Capitan på strategiska platser i båten får idag bekänna färg. Luften känns fräsch och det är betydligt svalare i båten än på utsidan.

Good job and worth every dollar!!

15 juni SXK boj Skallahamn 08.00

Med sol, värme och stiltje möter vi morgonen och vi fortsätter norrut runt öarna Valö, Kungö, Vrångö, Donsö och Styrsö och västkusten med dess skärgård är vacker.

En ny ledig SXK boj väntar på vår ankomst vid Lyngskär. Bukten verkar populär och flera segelbåtar ligger för ankare. Ca 38 sjömil västerut ligger Skagen och det är synd att Danmark inte öppnat sina gränser för Sverige ännu.

Här tillbringas en solig och vilsam dag ombord, ända tills kapten upptäcker att SXK bojflaggan inte vajar på räcket som den gjorde för två timmar sedan….too be continued.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s