Midsommar

19 Juni 2020 – 08.45 Näverkärrviken

I dag setter vi kursen mot Kungshamn og Sotenkanalen for å feire midtsommer og avlevere den minste matrosen. Bøyeflagget har også ankommet og ligger å venter på oss der. Vi fyller opp vanntanken i Kungshamn og fortsetter til vår faste brygge som hverken har vann eller strøm, men den ligger perfekt til bare noen få åretak over sundet. Vi ankommer Kl. 10.45 og det STORE FLAGGET heises så høyt vi klarer i vinden.

Vi flagger med det store flagget

Det feries midsommer hos svigermor med tradisjonell lunch med sild, nypoteter, greddfil og gressløk. Senere får vi omvisning i hagen som er i full blomst nå.

Utover ettermiddagen skyer det over og snart henger det mørke regnskyer over oss, så vi bestemmer oss for å ro tilbake for å stenge luker og sette opp litt kalesje. Vi har akkurat kommet oss ombord når de første kastevindene kommer med påfølgende regn. Det river og røsker i båten mens vi setter opp kalesjen og vi går en snartur ut for å se om alt er ok når vi ser noe blått og gult som synker under vannflaten 3-4 meter bak båten. Når vi ser opp så er det store flagget borte…

Alle tre ombord står helt stille i regnet og ser flagget forsvinne til bunnen. Perplekse tenker vi det samme, dette er ikke sant! Hva er det med oss og flagg? El Capitan blir selvsagt raskt hovedmistenkt og jeg mistenker meg selv også nå. Jeg får se rester av den hvite flagglinen ligge nede på badeplattformen. Jeg tar tak i det og drar, det viser seg snart at den ene enden fremdeles sitter festet til flagget og vi får det opp i båten igjen. Ved nærmere inspeksjon ser jeg at det henger rester av en brukket karabinkrok på flagget. Mine knute kunnskaper kan umiddelbart frikjennes og jeg går rundt i båten med den ødelagte karabinkroken høyt over hodet og sier se der, se der!

Kinakrok

Det klarner opp og resten av kvelden innledes med grilling og avsluttes med jordbær med krem i sjøboden. Jeg tar selvsagt med karabinkroken som bevis på et jeg ikke er helt ubrukelig til å knyte.

21 Juni 2020

I dag forlater minstematrosen skuta og vi er plutselig et mannskap mindre ombord. Det kommer til å bli stusselig den første tiden uten Victor og vi kommer til å savne han helt til han kommer tilbake igjen. Det blir 3 kuler valgfri is til avskjed og mange minner som forhåpentlig sitter i et helt liv.

We miss u 😁

22 Juni 2020 kl. 09.5

I dag begynner turen sørover til Europa og middelhavet. Første stopp blir Kungshamn for bunkring av mat og drikke fra systembolaget. Vi får også med oss Skeppets berømte glaserte spareribs til lunch. Det viser seg nå at vi må innom Gøteborg på veien nedover siden lillematrosen hadde fått med seg feil iPad hjem til Norge, og at vår er på vei i posten. Da må vi sette kursen mot Långedrag igjen og hilse på Josefine og Victor en gang til denne sommeren. Første stopp på veien blir kjente og kjære Näverkärrviken hvor ingen bøyer er ledige og vi ankrer opp helt innerst i viken.

Sotenkanalen, nødårsarbeide på 30 tallet

23 Juni 2020 10.45

Sol sol sol, vi drar anker og setter seil sørover planen er å legge til i vika på Danholmen, men der var det for mye båt etter vår smak. Vi utforsker sundet mellom lille og store Bockholmen og finner ut at det er dypt helt inntil fjellet på sør/øst siden av store Bockholmen. Vi klargjør ankeret akter og legger oss med baugen inn mot fjellet. Her er det veldig stille og rolig og ikke et menneske er å se.

Bockholmen all by our self

Det er mye mer båt på sjøen nå og det er vrient å finne gode plasser etter kl. 14.00. Når vi var her i april kunne vi velge å vrake i de beste plassene, nå er lykken å finne en plass for seg selv.

Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag helt säkert.

2 kommentarer om “Midsommar

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s