Vind vind og atter vind

28 Juni 2020 – Store Lyngskjær

Etter en natt for anker i en full ankervik, ikke full i ankerviken, tømmes viken for båter utover dagen og ved lunch er det tomt. Det er søndag og meldt en god del vind fremover. Vi kan velge fritt i plasser og vi bestemmer oss for å ligge longside i en liten vik nordvest på Store Lyngskjær (57° 36.615′ N 11° 45.505′ E) hvor vi har sett båter ligge. Slik vi blir liggende der er vi noe utsatt for vind som kommer fra vest nord vest, men det er meldt sør vestlige vinder så vi bør ligge trygt.

Store Lyngskjær
Vær på vei

Vi holder et øye med vinden som er meldt og observerer hva som egentlig skjer. Dessverre så blåser det mer vestlig vind enn det som meldes og vi tar en beslutning om å flytte oss i morgen til en tryggere havn ved Sandvik på Styrsø som skal ha en bra gjestehavn. Kun få minutter fra der vi ligger.

29 Juni 2020 kl. 08.20- Store Lyngskjær

Etter en behagelig natt på det ensomme skjæret flytter vi oss til Sandvik på Styrsö som planlagt. Den avgjørelsen har vi ikke angret på når vi ser den vinden som har vært de siste dagene. Vi ligger innblåste sammen med noen få andre seilbåter.

Sandvik havnen på Styrsö. Mange ledige plasser.

Den gamle fiskehavnen Sandvik på Styrsö har 50 plasser med både bøyer og longside plasser til gjestende båter. For kr. 210,- (<12m) får du alle fasiliteter inkludert wifi, men det mangler vaskemaskin som vi sårt trenger nå. Sekken med skittentøy er nå så tung at ingen ombord kan bære den alene. Men, vi velger å bli liggende å ride ut vestavinden som er meldt. Havnen har en stor bensinstasjon for båt, en kiosk med elementære ting til båt. Det finnes også verft med både salg av båt og service/reparasjoner. Havnen har ingen restauranter eller pizza sjapper, kun en liten is kiosk som er sporadisk åpen. En ekstra service er noen foretaksomme småjenter som selger varme rundstykker som leveres i båtentil frokost. Slike gode tiltak sier vi ikke nei til.

1-2 Juli 2020 – Sandvik Styrsö

Styrsö er en stor øy med mange godt utbyggede turstier og en stor fotballbane. Det finnes en moderne bygget skole, et gamlehjem, to butikker med ombud for systembolaget og etter en god fest kan du besøke en av flere menighetshus å be om tilgivelse.

Etter en lengre gåtur har vi funnet ut at Styrsö har en framside og en bakside. Vi har oppdaget at vi ligger på baksiden og etter en samtale med lokale så viser det seg at det normalt er lite med båter i denne havnen i forhold til f.eks. Donsö eller Vrångö.

Naboøya Donsö med knapt 100 flere innbyggere enn Styrsö.

Styrsö Bratten som ligger på østsiden av Styrsö har vesentlig mer turister og restauranter enn her vi ligger på Sandvik. Etter litt rekognosering finner vi ut at det er mulig å legge seg som gjest på Bratten båthavn for kun kr. 150 pr. natt for vår båt. Det er så billig at Sothis ikke kan unngå å flytte til Bratten i morgen 3 Juni uansett om de har vaskemaskin eller ikke.

Lille havnen på Styrsö Bratten

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s