Varberg

4 Juni 2020 kl. 17.46 – Skalla Hamn.

Etter å ha saumfart alle mulige vær og sjømeldinger har vi kommer frem til at avgang kl. 18.00 vil være mest gunstig for oss. I takt med at vinden avtar så legger den verste sjøen seg ikke så lenge etterpå. Vi har bestemt oss for at turen i dag skal gå 20 nautiske mil sørover til Varberg, delvis for at vi ikke har vært der tidligere og at de har vaskemaskin samt wifi.

Spiderman kommer fra Varberg

Vi setter ut i som planlagt i småregn og gammel dønning. Når vi kommer ut i åpen sjø så ser vi samme bølgemønsteret som sist med bølger fra alle kanter. Senere får vi vite av Skapøyes bror som er kjent i området at det er roligere sjø om vi hadde seilt på utsiden av Nidingen. Uansett værmeldingen ser ut til å stemme meget bra og vinden løyer ned til 4-5ms når vi nærmer oss Varberg. Kl. 21.00 smetter vi inn longside i en relativ full gjestehavn. Det er meldt om mer kuling og dårlig vær fra i morgen så det er nok mange som har søkt seg til havn her.

Vær i Varberg

5 Juni 2020 – Varberg

Vi får endelig vasket klær i dag mens kulingen uler i mastetoppene. Vaskemaskinen er inkludert i havneleia på kr. 270,- og sågar fungerende internet. En veldig hyggelig havnekaptein sier også at gratis sykkel er også inkludert og vi sier ja takk til det. Jeg låner for første gang en el.sykkel og legger Skarpøye med sin «manuelle» sykkel langt bak meg i motvinden på strandpromenaden.

Steinindustrien har betydd mye for Varberg.
Skarpøye på sin manuelle sykkel har ikke bidratt til steinindustrien, men vakker er hun 🤗

I Varberg har de både Clas Olson og Biltema og lommeboka får kjørt seg med ny lang ladekabel til i-duppedittene mer Gorilla tape og en vanntett sekk som skal inneholde stinkende diesel hevert slanger, trakt etc. som stinker diesel. La oss håpe sekken holder på lukten en stund.

Vi ta en kikk på Varberg festning og selvsagt finner vi en vogn med Libanesisk fastfood som blir dagens lunch. Nå er det meldt om kuling og regn frem til onsdag så vi blir liggende her til været blir bedre.

El Capitan vurderer de svake Svenske forsvarsverkene
Skip som kommer fra Inverness i Skotland på inn til Varberg, sett fra festningen

2 kommentarer om “Varberg

    1. Hei Cathrine og takk for kommenter. Det er jo hyggelig at du tar deg tid til å stikke innom bloggen, det setter vi pris på. Nå er sommerværet kommet tilbake med regn og 13 grader…brr! Vi er på vei sørover og om alt går etter planen er vi i Tyskland om 2-3 dager. Så får vi se hva som venter en Svensk båt der 😂. Hils alle på purchasing 👍

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s