Gode nyheter

14 Juni 2020 kl 0800 – For anker utenfor Rostock.

I dag våkner heldigvis av oss selv og ikke av anker alarmen eller noe havnepoliti som banker på.

Litt pussig at vi har sovet så godt med tanke på alle store skip som dundrer forbi bare meter på utsiden av oss. Vurderingen vi gjorde sent i går om at det gunnområde vi ligger på kan umulig bli brukt av de store ferjene som Rostock-Gdynia etc. Dessuten ligger det på utsiden av leia. Vi ser at det ligger en seilbåt til ankret opp nå så enten er dette et sted man kan ankre eller så tror de at vi er kjent..uansett så vi anse dette som et sted man kan overnatte gratis om noen er forbi dette område og ikke ønsker å gå i land.

Ankerplassen på innsiden av den grønne staken.

Vi letter anker og bestemmer oss for å se om det er noe ledig plass i dag ved Warnemunde. Hvis ikke så setter vi kursen mot middelalderbyen Wismar som vi fikk tips om fra Gunga Din på Båtforumet. Vi ser ingen ledige plasser i WM så vi fortsetter mot Wismar som ligger ca. 35 nm vestover.

Det blir slow kystseiling med 3-5 ms fra sør og genoaen drar oss frem i knappe 3.5 knop. Senere skal vinden dreie mot vest noe som blir motvind for oss så vi hjelper til med jernhesten på 1000 rpm. som gir oss ca. 5 knop slik at vi kommer frem i skaplig tid. Med en diger trebladers fast propell, overlastet båt i kombinasjon med selvlærte seilkunnskaper, og jeg som tidligere motorbåtmann så er ikke seiling i lett vind det vi er best på. Vi har en gennaker, men den ligger pakket ned under jolla og det i kombinasjon med at vi alltid føler «vi er snart framme» og det er for mye styr så blir ofte liggende.

Motorbåtvanen ligger fremdeles i meg hvor man mer eller mindre kjører i rette linjer og alltid vet når man skal være fremme. Vi har begge jobbet fulltid i årevis helt frem til nå med krav om resultat, deadlines og alt hastverk som det medfører. Det tar tid og forstå at man har tid. Vi må lære oss å bli bedre på dette, men ikke akkurat i dag…lol.

Vi leser side opp og ned om koronaregler på de ulike plassene uten at vi blir klokere på hva konkret vi skal gjøre. Det er nesten slik at man skulle ønske at politiet stoppet oss, men de kjører bare forbi uten å bry seg. På hjemmesiden til Wismar står det en del forhåndsregler man skal ta i havnen ved besøk, samtidig som det står at den er stengt pga pågående pandemi! Vi ønsker ikke å støte noen med å presse oss inn så vi finner en ankerplass på utsiden av Wismar hvor vi kan overnatte. Når vi kommer frem ligger det en Norsk båt for anker her og vi spør han om de har vært inne i havnen, men det har de ikke så vi legger oss her til for natten.

Ankerballen blir innviet og ankerseilet er på plass. Det blåser 6-7 ms rett inn fra havet så noen bølger er det på ettermiddagen, snubberen får testet seg.
Vinden skal snu 180˚ utpå kvelden så da blir se le.

Stemningen øker mange hakk når Skarpøye plutselig hører på nyhetene om at Tyskland åpner helt for Svensker og at karantenereglene fjernes fra i dag! Vi dobbeltsjekker på den Tyske ambassaden i Stockholm og finner at alle karanteneregler fjernes f.o.m 14 Juli.

Jippiii!

Vi spretter sjampanjen, som nå for tiden har blitt en kald folkøl og feirer de gode nyhetene. I morgen setter vi snuten inn mot Wismar med bedre samvittighet og kanskje vi snart kan feire med øl som inneholder mer alkohol..

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s