På vei sørover

22 Juli 2020 – Ankerplass Untertrave

Etter en vellykket avmastning hos Bobs Werft kjører vi knappe 3 nm opp Untertrave til en utmerket ankerplass i naturskjønne omgivelser sør for Travemünde. Der ligger allerede en husbåt så dette lover godt. Vi kommer plutselig på at nå vi mangler elementære ting som ankerlanterne, anker seil og et sted å henge ankerballen som vi må ha her i Tyskland. Vi henger opp ankerballen provisorisk mellom kalesje stengene, neppe etter forskriftene, men den er oppe. Ankerlanterne har vi ikke siden den står på masten som ligger hos Bobs Werft, vi skulle ha tenkt på en portabel lanterne, men vi får sove mørklagt i natt.

Vi våkner i 08.00 tiden av regn på dekket og varmen som har vært her er borte, det er 14 grader i båten og det frister lite å stå opp. Når frokosten er unnagjort har det heldigvis sluttet og regne, men mannskapet beslutter å begynne dagen med ullundertøy. Veien til Lübeck er dekket med små båthavner sammen med lastekaier for større skip. Et bra sted å finne åpningstider og kontaktinformasjon på kanaler og sluser i Tyskland er hos ELWIS.

Denne gangen ankommer vi Lübeck uten å kjenne lukten av marsipan som vi gjorde i 2014, Lübeck er fremdeles en svært vakker by beliggende på en liten øy mellom alle kanaler. Vi ventet noen minutter på broåpning og når den åpner så får vi fremdeles rødt lys! Jeg ser nærmere på AIS at det kommer en lasteskip mot oss som skal passere før oss, her er det størst/først som gjelder.

Elbe-Lübeck kanalen er like fin som vi husker den fra 2014 og vi finner en fin plass å fortøye gratis langs kanalen. Der ligger allerede en liten tysk båt som vinker vennlig at vi kan legge oss her. Snekka ser ut som den er Norskprodusert.

Veien ut av Lübeck

23 Juli 06.30 Elbe Lübeck kanal.

Fuglekvitter og blikkstille møter det trøtte mannskapet når vi stikker hodet opp av kahytten. Vi nyter frokost «on the go» helt alene på kanalen.

Vår gratis nattehavn og vi drar tidlig avgårde
Kanaltur er balsam
Her skal vi ikke inn..
Her inne finner man en utmerket Gresk restaurant, hvem skulle tro det?
Vi besøkte den i 2014.
Typisk møte med lekter på Elbe Siten kanal.

Planen er å kjøre på litt i dag og vi oppnår en distanse på totalt på 53 nm på ganske nøyaktig 12 timer. Det blir noe venting på sluser før vi slipper inn, men alt i alt så er vi fornøyde med dagens etappe.

Båtpuss type ekstra lang på Elbe

Vi kommer til enden av Elbe Lübeck kanalen og svinger inn på elven Elbe. Turen på Elbe er på bare 2 nm før vi tar til venstre inn på Elbe Siten Kanal og en av Europas største båtheiser Scharnebeck hebewerk hvor man heises opp 38 meter til et publikum som bare ønsker at noe skal gå galt. Det går ikke galt, ikke når Sothis er på plass for her på kanalene finnes ikke Neptun!

Vi ender opp på enda en gratis fortøynings plass utenfor kurbyen Bad Bodenteich langs Elbe Lübeck kanal, Tyskland er generøse. Her kjører vi gratis på kanalene og tilbys gratis plass å ligge. Det sprettes en flaske sprudlevin til kr 35,- til ære for dagens innsats. Denne fortøynings plassen har en Aldi butikk med gangavstand bare på bare 7 minutter hvor man kan kjøpe vin og øl til fantasipriser, og matrosen mener at de kanskje har noen tomater også. Det legger til en flott Svenskprodusert Nimbus bak oss, så nå ligger Svenskene i Tyskprodusert båt og Tyskere i Svenskprodusert båt 🤪

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s