Aldrig mer, herr Anderten!

25 juli 2020 I krysset mellan Elbe Siten kanal och Mittlandkanal 08.10

Vår natthamn efter Elbe Siten kanalen

Efter en god natt sömn är vi rustade för att ta oss an Mittlandskanalen och inte minst herr Anderten, slussen innan Hannover, en sluss som både El Capitan och jag får handsvett bara av att tänka på och där vi båda skulle önska att vi kunde gå på toaletten och stanna där tills slussningen var gjort.

Vi har stiftat bekantskap med Anderten vid två tidigare tillfälle under vår förra kanalresa 2014. Och våra erfarenhet är, trots att vi ändå ser oss som relativt erfarna när det gäller slussning, att herr Anderten skrämmer skiten ur oss. Handsvetten som sipprar ur handflatorna och önskan att gömma sig på dass är ingenting annat än ett ordentligt sympatikuspåslag

Vi har två tidigare inlägg, där Inlägg 1 visar vår okunskap och Inlägg 2 visar på en viss nonchalans. Jag upprepar än en gång vad Per Abrahamsson på kanaltjänst.eu vid upprepade tillfällen uppmanat oss som envisas med att slussa oss igenom Europa till medelhavet- SLAPPNA ALDRIG AV.

Nåväl, vi har ca sex timmar körning framför oss innan vi skall tampas med herr Anderten. Mittlandkanalen är först och främst en arbetsplats för alla dessa läktrar som fraktar gods kors och tvärs på Europas kanaler och vårt jobb är främst att underlätta deras arbetsdag genom att hålla oss ur vägen så mycket som möjligt.

Två energikällor på samma gång- kol och vindkraftverk. Välj själv, vilken energikälla ser mest ” grön” ut tycker du?

Vi ombord turas om ratta skutan och hålla avstånd medan vi lyssnar på ljudböcker och äter lunch under färd. El Capitan påminner mig med jämna intervaller under dagen att snart så…… ska du träffa herr Anderten igen.

Jag ska inte hålla er på sträckbänken, vi har klarat av herr Anderten och vi ombord är helt överens, aldrig mer!

” Denne slussa er feilkonstuert” godt å se at de fikser den…

Vi lägger till på en kajplats utanför Hannover och tar ett glas för att fira att herr Anderten trots allt, inte vann denna gången heller!

2 kommentarer om “Aldrig mer, herr Anderten!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s