Vanntyver på Mitterlandskanalen

26.07.2020 kl. 09.40 – Hannover, Mittelandskanalen

Vi fortsetter kursen vestover mot Minden i lett overskyet men varmt vær. Hele transporten på Mittelandskanalen foregår for vår del vestover. Det er ikke så mye og rapportere på en kanal som dette, den er verken stygg eller pen bare veldig lang.

Vi kjører over den store akvedukten i Minden hvor vi ser Elven Weser passerer under oss og blir imponert over byggverket. Vi ankommer Minden etter 5 timer og 32 nm. Vi har overnattet på denne (gratis) liggeplassen to ganger tidligere uten å ta spaserturen ned til Minden, latskap, og i dag har vi tenkt å endre på det.

Parken i Minden

27.07.2020 kl. 06.45 – Minden, Mittelandskanalen

Vanntankene våre begynner å nærme seg tomme så i dag blir det å holde ekstra utkikk etter et sted å fylle vann. I Tyskland er det ikke som hjemme hvor det er en vannslange hver 30 meter på bryggene, eller at du kan fylle vann der du fyller diesel. Her passer de på vannet som det skulle vært en av barna deres. Vanligvis, om man er heldig å finne en kran, så må man selv ha med slange og koblinger. Normalt finnes det bare vann inne i havnene for fritidsbåter, men i mange av disse kommer vi ikke inn med vår lange, brede og dype båt.

Vi er heldige denne gangen og finner en havn med maks dyp 1,4m men den ligger i nære tilknyting til kanalen slik at vi kan legge oss på utsiden og strekke en slange over kanalkanten. Det er antagelig ikke helt i henhold til boka siden det ikke er lov å legge båten langs kanalkanten, samt at vann er forbeholdt gjester i marinaen. Det er veldig tidlig på morgenen så vi sniker oss rundt som kriminelle og ruller ut en slange og starter tappingen. Det kommer noen morgenfugler fra en av de parkerte båtene så vi spør de hvor hafemaister holder til. De peker og gestikulerer og forklarer at han kommer ikke før kl. 08.00, men da er Sothis allerede på veien videre med fulle tanker og med litt dårlig samvittighet.

Forbrytersk virksomhet på kanalene

Kl. 15.20 ankommer en gratis liggeplass Recke hvor vi legger til alene etter 47,5 nm og 8 timer og 40 minutter. Vi møter generelt lite fritidsbåter på veien og de vi møter er stort sett Tyske båter.

Kan man ha det bedre?

28.07.2020 kl. 08.20 – Recke liggeplass, Mittelandskanalen

I dag har vi bare 1 time og 20 minutter igjen av Mittelandskanalen før vi kommer ut på Dortmund Ems kanal. I dette krysset, mellom kanaler, finnes det en stasjon hvor lektere fyller diesel, fritidsbåter kan fylle dersom du fyller over 100 liter og vi får på 125 liter så vi er innenfor. Det finnes også en ganske godt utstyrt båtbutikk hvor du også kan fylle opp Krombacher ølkassa, det er service det!

I dag har vi for første gang på en uke tenkt å sette kursen mot en gjestehavn for å få vasket litt klær. Vi sikter oss inn mot en større havn i Fuestruper, Alter Fart som skryter av å ha et dyp på hele 2,3 meter. Når vi kommer frem viser det seg at det er en ledig longside plass men når jeg stikker baugen inn er det bare 1,3 meter. Det er pussig at man oppgir dybden mitt i kanalen men ikke der man kan legge til, jaja det er bare å kjøre videre til neste liggested som er byen Munster. Når vi ankommer stadthafen i Munster viser det seg at det er gratis i ligge mitt i byen, og de har vaskemaskiner bare 10 minutter gangvei unna. Munster yrer av liv på kaien, den ene siden er full av Resturanter og den andre siden av kanalen er mer et friområde og man kan rigge opp et telt om man ønsker det.

Tyskland turen så langt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s