No documents for you!

8 August 2020 kl. 0840 Amay

Vi forlater natthavnen i Amay så tidlig vi orker og lenge før varmen slår inn for fullt. Tilfeldigvis er det på samme tidspunkt som vårt nye bekjentskap som vi traff i Maastricht velger å dra. Det er alltid en fordel å kjøre sammen med andre båter, og aller helst kommersiell trafikk. Du risikerer å bli liggende å vente i lange tider på andre båter utenfor slusen om du er alene.

Staslige villaer

Etter Liege blir det mer tydelig at vi er i Ardennene med skogkledde åssider og elven ned i dalen som vi kjører på. Det er noen flotte villaer ved elvekanten til Meuse kun avbrutt at et par kjernekraftverk som vi komme veldig nære.

Vi kunne i prinsipp gå i land rett ved reaktoren

Vi har 3 sluser vi skal igjennom før vi kommer dagens destinasjon som er den koselige byen Namur. På veien passerer vi Hui og og gjenkjenner taubanen som går over elven og opp til Fort de Hui.

Fort de Hui med kabelbanen

For de som ikke har fått med seg det så er det for tiden en varmebølge her nede. Kjøring og ikke minst slusing er en utfordring og faktisk smertsomt i 42 varmegrader. Vi forsøker å dekke for solen med noen fargerike tøystykker fra skarpøyes garderobe. Vi drikker minst like mye vann som motoren på veien til Namur.

Coffeeshop Sothis

I den siste slusen før Namur står det en velvoksen kar i rød t-skjorte som hoier og gestikulerer (noe de gjør mye av her i Belgia) han peker at vi skal legge oss på et bestemt sted i slusa samtidig som han lirer av seg Franske gloser i rask rekkefølge. Vi sier at vi ikke forstår hva han sier og om han kan Engelsk. Han fortsetter den Franske leksjonen for døve ører, vi er opptatt med å legge til på den trange plassen vi har fått tildelt. Når vi legger til er det kun oss på båten vi hører. Etterhvert forstår vi at han ønsker noen sikkert viktige papirer (dokuments) og vi sier ok vi kommer når vi er klare med slusingen.

Når vi har sluset til toppen spretter jeg i land med munnbind og «the documents». Jeg vurderer om jeg skal ta med noen Euro til bestikkelser, men med den oppførselen vedkommende hadde så kan han glemme et tilskudd til julebordet, lommeboka blir liggende i båten. Når jeg kommer inn på kontoret sitter det en annen kar der, den røde t-skjorta er ikke å se. Jeg sier noe som ligner Bonjour – documents og holder frem noen båtpapirer. Han ser uforstående ut og sier no no, hmm. Jeg gjentar, no documents? No no, sier herren igjen. Jeg sier takk og forlater kontoret. Vi hverken ser eller hører noe ikke mer til den røde t-skjorten og vi kjører videre inn til Namur og finner vår kaiplass under citadellet. Vi har en følelse av at siste ord ikke er sagt i den viktige papir saken.

I morgen tar vi inn på La Sambre som skal ta oss til Charleroi som i vår guidebok omtales slik;

The “Capital of the Black Country” one of the worst industrial wastelands I have recently seen (I have seen a few, Almaty Kazakhstan, Murmansk, etc…) Not far east from Charleroi on the river Sambre, it is in one of the most depressing and rundown areas of French-speaking Wallonie, Pont-de-Loup with its dioxine-laden atmosphere, constant sooty rain and black oily water is not somewhere anyone would ever choose to visit without a good reason.

Her er det åpenbart bare å glede seg!

Sliten og trøtt men har sikkert vært fin

For de som er interessert så går turen videre fra La Sambre inn på canal Charleroi Bruxelles og videre inn på canal du centre og deretter inn på canal Nimy til I’Escaut og tilslutt havner vi på canal de Nord som får over i Oise som ender ut på Seinen rett vest for Paris, litt enkelt forklart. Planen er nå å ta den vestre veien som går sørover i Frankrike. Denne skal ta oss til Saône for på den måten å forbigå kanaler som lider av lite vann.

Ja ja, om ikke det går så blir det litt av et eventyr!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s