The capital of the black country

9 augusti 2020 Namur 08.30

Morgonen är soligt varm och vi är ivriga att ta oss an helt nya kanaler, kanaler och älvar som vi inte har kört på tidigare.

Vi svänger vi in på kanal Sambre, ett stenkast från vår natthamn i Namur, som tar oss till Charleroi, och där tar vi höger till kanal Charleroi – Bruxelles.

Åtta slussar senare är vi helt enkelt tvungna att förtöja vid sluss nummer nio eftersom den är stängd. Vi kommer på att det faktiskt är söndag idag och många kanaler stängs klockan 18.00. Dagarna går liksom omlott för oss ombord och det är inte lika viktigt längre om det är måndag eller fredag.

Min reflektion idag är att vi bara kan konstatera att vissa kanaler är så vackra att de nästan upplevs som overkliga medan dagens kanaler skaver i ögonen och man kan nästan inte värja sig från den odör från alla fabriker och industrier som spyr ut längs vägen. Resultatet av vår välfärd och dess avfallsprodukter serveras med tydlighet längs färden idag.

Det vackraste vi såg var vår utsikt vid sluss nummer nio, Ecluse 2 Goseliers.

Vår natthamn vid
Ecluse 2 Goseliers

4 kommentarer om “The capital of the black country

    1. God morgon! Vi är uppe med tuppen och ska snart börja vår resa framåt och nedåt. Nej, gårdagens kanal var allt annat än ren, full i plastflaskor och sopor! Andra kanalen badar man i och floden Rhen skall tydligen efter omfattande rening vara drickbart! ☀️⛵️⚓️

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s