Tournon-sur-Rhône

10 September 2020 gratisbrygge Givors Rhône, France

Gjestebryggene på både Saone og Rhône har vist seg å være ganske bra og mange hakk over det man finner f.eks. på Seinen. Mange av de kommunale flytebryggene er gratis om du ikke vil ha strøm. De tilbyr bla. vann noe du kunne se langt etter på gratisplasser i Tyskland eller Nederland. Du kan dessuten ligge godt på begge sider av slusene om du spør pent.

På noen steder så får vi ganske rask dårlige vibber av tvilsomme folk som henger rundt bryggene til langt på natt. Givors var et slikt sted selv om bryggen hadde lås. Et par ungdommer forsøkte å ta seg inn på bryggen rett etter vår ankomst, men de klarte ikke å komme forbi dør nr. 2 som går ned til bryggen der vi ligger. Det ble i frustrasjon sparket i døren før de dro videre og fant på faenskap andre steder. Hva de skulle på ut på den lille bryggen der bare vi lå kan man bare gjette på.

I Frankrike er «Durex automater» fremdeles tingen. Dette er en av de med rikholdig utvalg for hele lørdagskvelden, dagen derpå og 9 mnd senere.

Vi sover lett på slike steder og er oppe flere ganger om natten for å sjekke forholdene. Vi er uansett alltid klare for å forlate rask om det skulle bli nødvendig. Men natten forløp uten noe trøbbel og ungdommene var sikkert bare interessert i å slå av en hyggelig prat med to kanalfarere…

Vi har betalt VNF kanalavgift for 7 nye dager da den vi hadde gikk ut den 9 Sept. Vi syntes vi har fått utrolig mye for de 1500,- kronene vi har betalt i kanal avgift hittil. Om Tyskland var den store positive overraskelsen i 2014 så har Frankrike overrasket på denne turen. På forrige kanaltur så var vi kanskje for kort innom til å få et godt inntrykk.

Den gamle hengebroen mellom byene Tournon-sur-Rhône og Tain-l’Hermitage.

Jeg syntes fremdeles at Frankrike er merkelig på mange måter. En ting som må nevnes er de kompliserte og mangfoldige åpningstider på alt mulig som for en nordmann er vanskelig å forholde seg til. Når vi er tørste så er Franskmenn sultne, når vi er sultne så er Franskmenn trøtte etc etc.. Ikke tro at du kan komme inn for bare å ta et glass vin, nei det er ikke lov. Derfor kommer vi aldri oss på vinbar eller på restaurant for det er ikke åpent når våre nordiske mager er sugne.

Det var vel også det vi opplevde i 2014, stengt stengt stengt det er litt frustrerende, men Franskmenn ser ut til å trives med det. Vi må nok tvinge vår interne mat og drikke klokke etter Fransk tid om det skal bli noe på oss.

Vi klarer 3 digre sluser og litt i overkant av 7 mil i relativt uinteressante områder før vi legger til i denne flotte middelalderbyen Tournon-sur-Rhône.

Marc Seguin (20. april 1786 – 24. februar 1875) var en fransk ingeniør, oppfinner av ledningskabel-hengebroen og den multirørformede dampmotorkjelen.
Den gamle broen i Tournon-sur-Rhône.

Her er det en veldig hyggelig politimann som tar seg av gjestehavnavgiften. Havnen og byen forøvrig føles veldig trygg og er absolutt verd et par dagers besøk. Vi bestemmer oss derfor å bli liggende et par dager, kanskje vi rekker å gå på vinbar før de stenger, eller åpner?,!.

2 kommentarer om “Tournon-sur-Rhône

  1. Herlig, damatikk og filosofi – dere leverer 😁 Gratulerer med mang en overstått utfordring! på tide å avvikle noen feriedager.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s