Adjø bryggefeber

29 september til 8 oktober 2020. Brygge D Port Napoleon, France

Skarpøye har vært en uke hjemme å hilst på familie og tatt med seg minstematrosen tilbake til oss.

Minstemann på vei til Frankrike

I mellomtiden har jeg ryddet i barskapet og gjort forefallende vedlikehold på motor. Bryggefeberen har inntatt oss og det er på høy tid å komme seg bort fra den trygge havna og ut i det fri før vi gror fast her som så mange andre gjør.

En bryggefeber hos oss har en inkubasjonstid på ca. 3 dager, og nå har vi ligget her i 3 uker! Symptomene på at feberen har slått inn er at været aldri blir bra nok til å dra ut, det er alltid noe mer som skal gjøres eller handles inn og man kan alltids vente en dag til, kanskje ting stabiliserer seg senere etc…

Torsdag 8 oktober er det meldt om 5-7 ms medvind, sol og 25 grader og det kan ikke bli bedre, båten er klar, men er mannskapet? El Capitan mener at vi bør kjøpe mer brød og lider av sterk bryggefeber. Skarpøye lurer på om værmeldingen virkelig stemmer..til og med minstematrosen kan innrømme at han er litt nervøs for å dra ut i det store Middelhavet.

Ting kan jo skje…

8 oktober 2020 Brygge D Port Napoleon, France

Etter en vindfull natt løsnes fortøyninger av skjelvende fingre kl. 10.30 og kursen settes østover. Når vi kommer ut i Golfe de Fos blir vi skremt av to master som stikker opp av vannet, en seilbåt har sunket ved sandbanken og bare de to mastene syntes over vann. Vi satser på av dette ikke er et dårlig omen og fortsetter i flott sommervær til Ile Pomegues som er en øygruppe rett utenfor Marseille som skal ha en del fine ankerplasser i tillegg til en havn.

To master som stikker opp av havet
Skrekken ser ut til å ha sluppet hos minstematrosen

Det er en del dagsturbåter som fyller opp plassene når vi kommer så vi ankrer opp i litt på utsiden i påvente av at de reiser hjem. Senere på ettermiddagen er den perfekte plassen ledig og Skarpøye får endelig tatt sitt første bad i Middelhavet og vi nyter av Coq au vin i solnedgangen til tusen lys fra Marseille. Vi er endelig skikkelig i Middelhavet!

Et rullende nattbilde med Marseille i bakgrunnen.

9 oktober 2020 for anker Ile Pomegues, France

Selv om natten har vært helt stille så har vi blitt rullet i søvn siden det er noe svell fra havet som kommer inn i bukten. Rulling på ankerplassen er kanskje noe vi må venne oss til her nede. Vi sover lenge og nyter frokosten i cockpit til sol og 20 grader. Planen nå er å gå litt lengre østover mot Cassis og finne en trygg plass for den Nord vestlige Mistral vinden som kommer på lørdag.

Det er flere fine bukter på veien, men det er ankring forbudt eller lagt opp slik at det ikke er mulig å ankre over natten. Måten de fikser det på er å forby ankring bortsett fra en smal stripe veldig nære land slik at du ikke får lagt ut nok kjetting til å overnatte.

Flott bukt, men bare lov å ankre innenfor de gule bøyene 15 meter dyp.

Vi ender til slutt opp i den koselige havnen Miou utenfor Cassis hvor vi håper at Mistralen eller svellet ikke tar for mye på oss. Vi ender opp i en bøye med tau inn til land utenfor selve havna, vi regner med at det er gratis. Vi har til og med bra internet her, slå den.

Sothis parkert Miou havnen

Nå venter vi på Mistralen….

En kommentar om “Adjø bryggefeber

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s