No smoking!

16 Oktober 2020, Toulon, France

Værmeldingen melder om synkende vindstyrke utover dagen så vi gjør båten klar for seilas igjen. Vi fyller opp vann og dieseltanker og forlater havnen i tolv tiden flankert av store militærskip som ligger fortøyd.

Toulon har en stor militær flåtebase og mange av fartøyene kan beskues på ganske nært hold, fotografering er forbudt.

Mens Skarpøye var på matmarked så gikk minstematrosen og jeg en tur innom Marinemuseet der vi fikk innføring i 400 år Fransk marine historie.

Iht. Wikipedia så bør klima i Toulon bør passe oss bra. I følge Météo France så har Toulon flest soltimer i hele fastlands Frankrike, og med en gjennomsnittstemperatur på 9,3 grader i januar så er det liten fare for at vi får brukt snøskuffa.

Kursen går mot Rade de la Badine som er en ankringsplass som skal gi god beskyttelse mot vestavinden noe som viser seg å stemme bra. Vi planlegger å bli liggende her et par dager.

Ankring så langt her nede har medført mer rulling enn det vi har vært vant med fra hjemme. Ofte så har en ankringsplass en eller annen åpning mot hav som gir rulling på ankerplassen selv om havet ser relativt stille ut. Ellers så er det mye sand som ankret vårt ser ut til å bite godt i.

18 Oktober 2020, Rade de la Badine, France

I dag bestemmer vi oss for å besøke øya og naturreservatet Porquerolles som ligger knappe 3,5 nm utenfor der vi er. Vi finner en ankerplass på kartet som skal gi beskyttelse mot østavinden som er meldt de neste dagene. Bukten heter Alicastre og har en «no motor zone» og en rekke andre regler som forbud mot fiske, svømming og røyking!?

Nå vi kommer frem virker det ikke som Franskmenn tar disse reglene på stort alvor og det ankres å svømmes i hytt og gevær. Vi gjør som pilotboken anbefaler, å gjøre som de lokale gjør, men vi holder på utsiden av no motor sonen. Bukten er meget vakker og vannet er speilklart. Hele mannskapet får seg en dukkert i det herlige vannet og en tur på land for å utforske naturen.

Fort de I’Alycastre

Vi har lekt regissører og laget en film fra de siste dagene. Det er en del arbeid å lage og redigerer film, så vi tror det er langt frem til å bli YouTube stjerner enda.

2 kommentarer om “No smoking!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s