Den dyreste plassen…!

23-25 oktober 2020, for anker Baie d’Alicastre, France

Vinden ser ikke ut til å gi seg og båten legger seg kraftig over i alle vindkastene som kommer fra alle kanter. Ankeret får virkelig kjørt seg når vinden smeller inn i siden på båten med full kraft, men vi har heldigvis fått et godt ankerfeste og har ikke rørt oss i følge anker alarmen. Om natten kastes også mannskapet rundt i sengene og bidrar til dårlig søvn, bortsett fra minstematrosen som ikke her merket noe og sover som en gris.

Vinden skal nå snu og komme rett inn i bukten i løpet av dagen så vi sitter å vurderer mulighetene. Skal vi gå til neste havn som ligger ca. 3 timers seilas eller skal vi teste havna her på øya Porquerolles. I ren latskap så bestemmer vi oss for å forsøke havna her som er bare 5 minutter unna, til tross for at den beskrives som dyr og dårlig flere steder. Vi kaller opp på kanal 9 når vi kommer inn i havna, men ingen svarer. Kaien hvor man skal legge til for å kontakte havnen er full av båter som tilsynelatende ligger i opplag, dette lover ikke godt. Vi setter av Skarpøye som leter opp en havnekaptein. Vi får beskjed om å legge oss hvor som helst langs bølgebryteren og vi bakker inn å legger til på middelhavs vis.

Sothis fortøyd med akter inn slik man gjør her nede.

Vi melder oss på havnekontoret og jeg booker i uten å tenke oss om 3 netter og tenker at det koster ikke allverden. Jeg stikke inn kortet i leseren og trykker inn koden nå jeg ser summen på EUR 139,-!

Havnen i Porquerolles

Det er en uforskammet pris for 3 netter sammenlignet med andre havner vi har vært i her nede. Jeg spør om internet, njet no internet! Vi marsjerer tilbake til båten og angrer på latskapen vår, men vi har bare oss selv å skylde. Byen er en typisk turistfelle og til tross for at det er både palmer og resturanter så mangler stedet ekthet.

Vi har forbedret våre video editering skills, og funnet noen nye innstillinger. Bedre å konsentrere seg om det i stedet for prisen på havnen…

26-27 oktober 2020, Port Porquerolles og Port Cavalaire, France

Vi får et par netters god søvn og føler oss klare for neste mål. På ekte Svenskt vis så tar vi turen bort til havnekontoret i forsøk på å få pengene tilbake for en natt som vi ikke skal tilbringe her, men de er selvsagt stengt! Noe som gir oss en døgnpris på nesten €70 pr natt, det var ikke vel anvendte penger!

Vi har behov for å fylle opp kjøleskapet og setter kursen mot Port Cavalaire som skal være en bra havn med gode handlemuligheter. Vi får en fin seilas hele veien med 8-12m/s vind fra SØ.

Fin seiling hele veien til Cavalaire

Det mørkner raskt på når vi kommer frem til havnen og når vi kaller de opp så svares det med en gang og vi kan legge til ved brygga på havnekontoret for å skrives inn noe som er en omstendig prosess. Vi har så langt klart oss med kun å vise SXK registrerings beviset, men nå for første gang vil de se forsikringspapirene, seriøse saker.

Havnen i Cavalaire

Prisen er det ikke noe å si på €17 pr. natt inkl strøm, vann og wifi. Vi får tildelt plass og vi får testet middelhavs tillegging i mørket. Vi takker for at vi monterte LED lyskaster både akter og i baugen før vi dro, nå fikk vi endelig brukt de for her blir det svart ganske så raskt på kvelden.

Vi sniker oss sakte frem langs kysten av flere grunner. Først og fremst så ønsker vi å se så mye av denne fine delen av Frankrike når det ikke er fullt opp av båter. Til tross for varmt og fint vær så er det nå utenfor sesong her nede. Vi som er vant til sommere hjemme syntes nok at det er vel tidlig å legge bi allerede nå. Men vi er nybegynnere og kanskje det blir iskaldt i november?

Det er jo mye fint å se på her nede…

I følge allmen kunnskap, som man skal ha respekt for, så kan det ikke seiles i middelhavet på vinteren. Det er iallfall veldig vrient har vi hørt uten helt å ha fått en fullgod forklaring på fenomenet. Vi har allerede opplevd sur og kald vind og denne kan helt klart bli enda kaldere utover vinteren. Været er ofte dårligere og det blåser mer og kraftigere hører vi, men så langt har vi opplevt at værmeldingene som veldig presise så langt som en uke i forveien. Med andre ord mye mye mer presise en hva vi opplever på en Norsk sommer. Om værmeldingene viser seg å være like bra utover vinteren kan vi ikke se noen grunn til å parkere båten permanent i havn i flere måneder om vi får perioder med godt vær.

Livet går som vanlig her i Frankrike

Et annet argument vi har hørt er at havnene blir fulle og du finner ikke ledig plass i en god havn. Så langt så har dette har vist seg å ikke stemme, samtlige havner vi har besøkt hittil har plasser ledige. Det kan selvsagt være bedre plass nå på grunn av pandemien. Vi undersøker i alle fall fortløpende månedsprisen de steder vi er innom i tilfelle vi får behov for å ligge stille en lengre periode.

Fremdeles en og annen turist å se.

Havnen her i Cavalaire koster €415 pr. mnd. for vår båt og inkluderer strøm etc. Vi syntes ikke det er så ille pris med tanke på at vi nå ligger et steinkast unna St.Tropez. Vi kan ikke se for oss at vi orker å ligge stille på samme plassen mer enn 1 mnd. om været fortsetter slik det er nå. Men vi innhenter priser fra flere steder i håp om at vi kanskje kan forflytte oss litt rundt mellom havner i vinter om det blir så ille.

Time will soon show.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s