You can’t just come here!

10-13 Desember 2020. Port Santa Lucia, France

Kl. 11.00 kaller vi opp havnekontoret og meddeler at vi forlater vår plass, det kommer ikke noe svar så vi fortsetter ut.

Vi har forsøkt å få kontakt med havnen Port La Napoule som ligger i bukten Golfe de Napoule. Havnen ligger i passe avstand fra vår havn og er innenfor den distansen som vi har lov til å bevege oss. Men de har ikke svart så vi bestemmer oss for bare å møte opp å se hva som skjer.

Vi har også sendt en mail til Port de la Rague som ligger litt før Port La Napoule med der fikk vi heller ikke noe svar. Vi regner med at de ikke har full bemanning i disse tider.

Vi får en solrik og fin seiling med 4-5 m/s og ikke en båt er å se. Underveis så spør vi oss selv om ikke vi skal bryte reglene med 2 nautiske mil og seile rett til Cannes. Jeg fyrer avgårde en mail og får svar bare noen minutter senere at de har plass til oss. Kursen endres derfor mot Cannes.

Jeg ringer havnekapteinen per telefon og han spør hvor lenge vi planlegger å ligge, jeg sier et par dager i alle fall, men kanskje vi ønsker å ligge lengre om det er plass og mulighet. Vi får beskjed om å kalle opp på kanal 12 når vi nærmer oss.

Cannes havn

Vi kaller opp som avtalt på VHF og får igjen spørsmål om hvor lenge vi ønsker å ligger. Jeg svarer igjen at vi ønsker å ligge et par dager, men om det er en mulighet så ønsker vi kanskje å ligge så lenge som en måned.

Jeg får plutselig en utskjelling på radio om at vi ikke kan bare komme hit og tro at vi kan ligge en mnd. uten avtale, de har faktisk systemer for slikt etc etc… Jeg ber om en gjentagelse i tilfelle jeg hørte feil, og det kommer samme tirade tilbake. Ja ja tenker vi, og melder tilbake om vi kan få den plassen som dere hadde tilgjengelig tidligere i dag? Det kommer et kort svar G21. Vi finner plassen og ingen møter oss når vi legger til. Vi har jo hørt om Fransk arroganse, men hittil har vi ikke sett noe til det.

Flott utsikt fra Borgen i Cannes

Til tross for at El Capitan er tidlige FN fredssoldat så avtaler vi at Skarpøye, som er den mest diplomatiske av oss, møter opp på havnekontoret denne gang. Jeg bistår i stillhet og passer bare på at ingen fornærmelser mot mitt mannskap forekommer. Skarpøye rakk nesten ikke innenfor døren før havnekapteinen med armene i kors fortsatte sin tirade om at de hadde systemer og rutiner, og at folk reserverte plasser et år i forveien etc. etc.

Det er jo bra og vi ønsker absolutt ingen spesialbehandling sier en diplomatisk Skarpøye, men har dere noe ledig plass? Han fyrer seg opp litt til og forsvinner inn på et kontor og vi hører høylytt samtale med det vi antar er havnesjefen.

Herlige strender

Etter mye om og men så får vi ligge et par dager, muligens noe lengre, men det måtte vi sjekke igjen på fredag. Når han skal registre oss inn så finner han ut at alle våre data allerede ligge inne i systemet, og han blir noe mer rolig. Har dere vært her før spør han, nei sier vi, men vi har vært i kontakt med dere før vi møtte opp og har sendt alle papirer på mail i forkant. Det er pussig med folk som ikke kan se forbi sine rutiner. Enten har du ledig plass eller så har du ikke ledig plass tenker vi. Vi forlanger ikke noe, vi bare spør, men det var nok til å fyre denne personen opp skikkelig.

Fredag drar vi etter avtale opp på kontoret for å se om vi kunne ligge lengre. Og vi får beskjed om at vi, om vi bytter plass på tirsdag 15, kan ligge til den 19 desember. På lørdag får vi mail om at vi kun hadde plass til den 18, så i skrivende stund forlanger de at vi drar den 18 Desember Kl. 12. Det passer ikke for oss siden El Capitan skal levere minstematrosen tilbake til Norge og kommer ikke tilbake før 16.30 på flyplassen den 18.

Vel vel, i alt rotet til en havnekaptein med høyt blodtrykk så ringer en hyggelig Norsk dame fra Port de la Rague og forteller at de har plass i sin fine havn og at det er bare å kommer. Den informasjonen kom veldig beleilig siden vi har behov for å ligge trygt mellom 16-19 desember da minstematrosen skal hjem.

Vi får sett oss omkring Cannes som er en flott by full av liv selv under lockdown. Vi kan tenke oss at det er fengsel her på sommeren. I Cannes får du følelsen av glamour med sine flotte hoteller og motebutikker langs Promenade de la Croisette. Tettheten av butikker som selger prestisjemerker er kanskje tettere i denne gaten enn noe annet sted i verden og Armani., Chanel, Christian Dior, Prada, Gucci, Louis Vuitton, Ralph Lauren, Yves Saint-Laurent, Jean-Paul Gaultier, Burberry, Hugo Boss, Cartier og Escada er alle representert sammen med en og annen Ferrari. Og fremfor alt blir du minnet på byens rolle i filmindustrien.

Les Murs Peints

Velkommen inn
Ikke barnevennlig

Cannes er absolut verd et besøk eller to!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s