Julfrid ombord

14-20 december 2020. På kajplats G 21 i Cannes

Jul i Cannes

Nu har minstematrosen mönstrat av och flugit tillbaka till Norge igen. Plötsligt blev det stilla och lite tystare ombord, men till våren är det dags för vår matros att mönstra på igen, för vidare seglats i Medelhavet. Vi glädjer oss redan.

El Capitan tog sig hemåt igen utan större begränsningar eller restriktioner under dessa rådande tider av pandemi och jag menar då till kajplats G 21 i Cannes. Det är märkvärdigt så snabbt en ny plats blir ”hemma” för oss ombord. Å andra sidan så är båten vår fasta plats och boning, det är bara omgivningen och vyerna utanför mitt köksfönster som förändras med jämna intervall.

Vi har alltså fått kajplats ytterligare några dagar, fram till den 24 december, men då blir platsen upptagen av inkommande båt som bokat plats för flera månader sedan enligt hamnkapten. Den båten har vi väntat på sedan 11 december!

Vi är allt lite skeptiska om denna omtalade båt verkligen kommer, men det finns, enligt hamnkaptenen, en annan plats för oss om vi önskar vara kvar. Det är en smula märkligt att vi fått plats dag för dag sedan 9 december trots att:

Vi inte skulle tro att det bara var att komma här och komma här, att det minsann fanns regler och system i hamnen och hur skulle det se ut om alla…..etc etc.

Man kan misstänka att det finns en del prestige inblandad i leken hos en viss hamnkapten. Nåja, vi väljer att hålla en god min och en hygglig ton. Vi är gäster i landet och är ju trots allt väldigt nöjda över att få plats i centrum av ett julpyntat Cannes.

Juletider i Cannes

Julfriden har sänkt sig över Sothis och regnet har smattrat på våra luckor under ett par dagar, ett ljud vi inte hört på månader. Vädret har varit stabilt soligt sedan oktober. El Capitan beskrev med en rysning det typiskt svenska decembervädret med gråmulen himmel, kallt och ösregn som piskades in från sidan under de få dagar han var i Sverige och jag är glad över att slippa det i år.

Zooma in så kanske du upptäcker simmaren som lämnat kvar sin ryggsäck på stranden.

Kreativitet och upphetsad El Capitan

Mina attiraljer för att kunna måla akvarell har legat nedpackade i väntan på inspiration, tid och lust. Maken har enligt önskemål från mig inhandlat nya fräscha färger och akvarellpapper i Sverige, nu finns det ingen återvändo och nu var det dags.

El Capitan väntar i sin tur på klart och fint nattväder för att kunna ta bilder av en ”sammanställning” av planeterna Jupiter och Saturnus som äger rum i morgon. Jag har en mycket, för att inte säga mikroskopisk insikt, i detta fenomen mer än att det tydligen dröjer det VÄLDIGT länge till nästa tillfälle så El Capitan är lite upphetsad över hela situationen. Jag håller så klart tummarna för fina väderförhållande och vackra vyer från himlen.

2 kommentarer om “Julfrid ombord

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s