Kahlo, Copernicus eller Benny bankboks

7 Januar 2021, Port Cannes, France

Det nye året går sin gang og Frankrike har gitt oss en nyttårsgave med enda strengere tiltak.

Alpes Maritimes, som er fylket vi oppholder oss i for tiden, strekker seg fra Foralpene og ned til Middelhavet, slik navnet antyder. Hovedsetet i fylket er storbyen Nice og totalt sett så er smittetrykket på et nivå her som innebærer at alle må være hjemme til Kl. 18.00. Etter klokka seks så er det nemlig portforbud, vi har ikke vært så tidlig hjemme siden barneskolen.

Foreløpig er det ingen endringer når det gjelder båtlivet. Vi kan bevege oss 10 nm fra havnen og må være tilbake i havn Kl. 18.00, ankring over natt er ikke lov. Vi har foreløpig tinget plass frem til den 15 Januar da det er varslet oppdaterte regler, så får vi se hva det blir. Det viser seg at det allikevel var mulig å komme her å få plass en måned, der kan man se altså!

Vinteren ser ut til å ha ankommet og temperaturen har sunket ned til 13 grader på dagen, selv om det er varmt i solen, så er vinden noe kaldere. Vi har sett temperatur helt ned til +1 grad tidlig på morgenen, så det kan bli kjølig her også. Vi har med varmt tøy og nyter fremdeles deilige lyse dager uten snø og is.

Snø i fjellet ikke langt unna.

Siden vi nå må være hjemme når barnetimen begynner så får vi litt ekstra tid å slå ihjel. Vi har derfor funnet frem noen hobbyer som til nå har vært lagt på is til å bedrive tiden med. Vi hadde planlagt med noe tid til overs, det var jo litt av poenget med turen selv om vi ikke hadde regnet med en verdensomspennende pandemi og lockdown i hytt og pine.

Skarpøye har funnet frem malerskrinet og har omdannet sin side av båten til atelier. Det males gubber og kjerringer i alle størrelser, og et og annet landskap. Øvelse gjør mester og snart åpner vi et utsalg på Boulevard de la Croisette mellom Gucci og Armani.

Snart er det utstilling

Om ikke salget av akvareller går strykende så har El Capitan tatt opp den noe spesielle hobbyen låsesport..! Låsesport er, som mange andre ord og yrker i dag, vasket renslig fra ordet «dirking».

Dirking av låser var noe morsomt man holdt på med i gamle dager hvor verktøyet bestod av modifiserte baufil blader, vinduspusserinnlegg og avsagde korketrekkere. Nå kan man kjøpe ferdig utstyr på nett for en billig penge.

El Capitan`s dirkesett
Kodelåsen fra Clas Ohlson var enkel å dekode.

El Capitan har også funnet frem det store objektivet og fått tatt et prøvebilde av månen. Planen er å komme seg til mørkere steder enn Cannes for å teste tikk-takk utstyret på mer krevende objekter.

Fullmånen fra brygga Cannes

Man kan syntes hva man vill om portforbud, vi observerer i alle fall mye folk ute, og nå på kortere tid enn tidligere. Det er vanskelig å skjønne logikken i et strengt portforbud, mulig det totalt sett er smittedempende at alle er ute i butikkene samtidig, og de nå har det travelt i tillegg.

Man skulle tro at folk flest her nede tok noen ekstra forhåndsregler når smitten er rapportert så høy at de må gå hjem Kl. 18. Men nei, det slurves med avstand, folk trenger seg på og mange (snart flertallet) dropper munnbindet helt. Det er vanskelig for en Normann og forstå.

Vær i sikte

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s