Regnskaper, løgn og reinspikka tull

15-20 Januar 2021 Port Vauban, Antibes

Etter en uke med mye sol i Antibes, og en god del gåturer i nærområdet så begynner vi å bli litt kjent i området. Picasso museet var dessverre stengt det samme var den gamle borgen vi hadde tenkt å besøke. Det jo utenom sesong selv om det ikke føles slik for oss, i tillegg er det jo den forbaskede pandemien. Skarpøye har besøkt matmarkedet som har litt mindre utvalg enn det i Cannes, men det var allikevel en frøyd med tanke på frukt og grønnsaker i bra kvalitet.

Vi har spasert over til andre siden til den lille byen Juan les Pins som ligger på østsiden av halvøya. Antibes og Juan les Pins har mer eller mindre grodd sammen og består av boligblokker i midten og et bysentrum på hver side av den smale halvøya. Juan les Pins minner om en sommer badeby som er ganske folketom på vinteren.

Antibes med snødekte alper
Alle gode ting er tre

Begge våre10 kg gassflasker som vi har med fra Norden er tomme. Foreløpig har vi ikke funnet noen som kan fylle disse flaskene med industri kobling, så vi er nå over på de mindre 2,5 kg Campingas flasker. Det koster kr 300,- å bytte disse og de varer i ca. 14 dager for oss. Siden vi nå er tvunget til å ligge i marinaer hvor strømmen så langt har vært inkludert så har vi gått til innkjøp av en elektrisk to platers hybel sak som kostet et kun et flaskebytte. Så nå kan Skarpøye kose seg med kokkelering hele dagene uten å bekymre seg om gasspriser.

Billig og god kokeplate

Vi har ført et nitidig regnskap helt siden vi dro ut i mai 2020 og vi har god oversikt over hvor pengene har gått. Vi hadde på forhånd laget et budsjett over de tenkte utgiftspostene og det har blitt tilført noen nye og tatt bort andre for 2021 budsjettet. Det er kanskje ikke så overraskende at matbudsjettet hittil er den største utgiftsposten på nesten 20% av våre totale utgifter siden vi har reist i land hvor maten er relativt dyr, kanskje med unntak av Tyskland. Under denne tiden har vi også vært 2,5 personer.

Blandingen av Norsk og Engelsk er borte i 2021 budsjett

Vi lager 95% av all mat ombord, og jeg må si at vi spiser meget godt. Vi kunne selvsagt spart inn noe på matvarer, men vi er ikke personer som kan leve på på poteter og løk. Det skal sies at hver eneste tomatskive og brødskalk blir konsumert, det blir ingen mat til overs til kjølsvinet. For 2021 så har vi laget en ny og egen post for «consumables” som tidligere vært inkludert i matbudsjettet. Consumables inneholder alle vaskemiddel, såper, poser etc. alle ting som ikke spises rett og slett.

Vi håper at vi kan komme oss videre til land i 2021 hvor maten forhåpentligvis er noe rimeligere, men inntil videre så legger vi opp til et budsjett på Kr. 5000.- pr. mnd. for 2021.

Borgen som dessverre er stengt

14% har som en engangs utgift gått med til å transportere mast, lagre og rigge denne etter kanalturen. Havneavgifter representerer 13% noe som har vært som budsjettert i 2020, denne posten kommer antagelig til å øke noe siden vi nå ikke kan overnatte for anker på grunn av pandemi reglene. På en annen side løper det ikke utgifter til hverken diesel eller gass når vi ligger i havner. Utover i 2021 håper vi at det blir muligheter for å ankre mye mer, og vi legger opp til en noe lavere kostnad på Kr. 2400,- pr.mnd. i gjennomsnitt, så får vi se hvordan det går.

En ny post på 5% er budsjettert til bestikkelser av offentlige tjenestemann samt falske vaksine sertifikater etc. etc., mulig denne kan bli noe høyere dersom vi blir oppdaget 🤣

Skarpøye ser, med en av de uskarpe øynene, på budsjettet og kommenterer at det ikke finnes en egen post for sko på budsjettet. Grunnen er selvsagt at en av hennes sandaler blåste overbord og forsvant i havet i Porquerolles og at hun nå bekymrer seg for å gå halt til sommeren. El Capitan sier at sko posten på 2021 budsjettet har endret navn til Cohiba og at det betyr sko på Spansk 😂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s