Italienska smaker i Frankrike

21- 26 januari 2021 Port Vauban, Antibes

Förändrade planer

Tanken var efter 14 dagar i Antibes att vi sakta men säkert skulle segla österut, 10 tillåtna nautiska mil i taget. Först Nice och därefter vidare längs kusten till Monaco.

Vi ombord har hela tiden varit beredda på att planer kan ändras, ibland på grund av yttre omständligheter och ibland förändras våra planer för att vi helt enkelt får en ny tanke eller idé.

Pandemin håller fortsatt ett stadigt tag runt om i världen och alla nationer försöker bekämpa och begränsa viruset och dess mutationers framfart.

För Frankrikes del innebär det fortsatt utegångsförbud mellan 18.00 – 06.00 i alla regioner men nu krävs det också ett PCR test för inresa till Frankrike från de allra flesta länderna inom EU. Vi går fortsatt omkring med munskydd i stort sett hela tiden utanför båten och här tillåts nu inga hemmagjorda eller pimpade munskydd utan enbart kirurgiska eller FFP2 masker i mataffärer och i kollektivtrafik. Polisen patrullerar på gatorna och ser till att restriktioner efterlevs. Inga signaler tyder på att seglingsförbudet över 10 nautiska mil kommer att ändras med det första och man är fortsatt hänvisad att ligga i hamn över natten.

Med denna information bestämmer vi oss för att ligga kvar i Antibes ytterligare 14 dagar. Vi kommer att flytta båten till en annan plats vilket för vår del innebär en båtbredd till höger och det måste väl ändå ses som en ringa insats. Antibes är en vacker by med flotta promenadstråk, hamnen är väl skyddad för sväll och vind och har dessutom ett ovanligt stabilt Wi-Fi så det går absolut ingen nöd på oss.

På tur i Antibes

Alla varningar om att det är omöjligt att få plats i hamnarna runt medelhavet under lågsäsongen utan att boka plats lång tid i förväg har kommit på skam, åtminstone här i Frankrike. Å andra sidan önskade vi inte att ligga i en permanent vinterhamn utan ville förflytta oss med jämna intervall vilket vi också har gjort trots pandemi.

Om man tar hänsyn till den väderlek som vi haft sedan oktober månad så hade vi kunnat segla betydligt mer och längre än vi fått lov och med en norsk eller svensk normalt utrustad båt så ser vi inga problem att ankra upp eller ligga i naturhamnar under höst och vintersäsongen.

El Capitans fascination för fyrar

Våren är på väg …..

Dagarna blir allt längre och ljusare, solen är frikostig med sin närvaro och dagstemperaturen ligger på ca 14-15 grader. I övrigt går dagarna sin gilla gång här ombord.

Rofyllt fiske i Antibes

I dagens inlägg bjuder vi sist men inte minst på en video och en inblick i Skarpögas vardag med ” kokkelering” i kabyssen. Håll till godo😊

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s