I valet och kvalet

4-9 februari 2021 Port Vauban Antibes.

Ett lätt val för Skarpöga

I valet och kvalet är en dikt av Gustav Fröding som handlar om en ung kvinnas kamp mellan känsla och förnuft i valet av lämplig äkta man. Dikten börjar med strofen ”han är änkling och gammal och skallig och krokig”

Dikten består av sex sexradiga strofer där varannan strof uttrycker en motvilja mot den rike gubben och varannan strof inklusive den sjätte och sista uttrycker en vilja att gifta sig med honom ”för hans proppade skåp och hans svällande sängar”

Den äkta mannen ombord är sedan länge redan vald av en mogen Skarpöga men varken skallighet, de proppfulla skåpen och den svällande sängen var avgörande för valet😜

Ett lätt val!

Korsika?

Vi har inte fått något svar på vår förfrågan om plats i Port Calvi på Korsika och vädret är inte så stabilt som vi hoppats för en fin överfart i slutet av veckan. Enligt den senaste informationen från Korsika som uppdaterades 8 februari räcker det inte längre med ett antigentest utan ett PCR test krävs som inte får vara äldre än 72 timmar vid ankomsten.

Korsika verkar vara relativt förskonade från ett vilt härjande av Corona virus och har i dagsläget 64 smittade per 100.000, jämfört med 207 i genomsnitt i Frankrike.

I området där vi befinner oss just nu, Alpes- Maritimes, har idag utnyttjat 98 % av sin intensivvårdskapacitet så här sliter verkligen sjukvården! Hua, här gäller det verkligen att hålla sig frisk på alla möjliga sätt.

Tre val

Vi ombord bollar mellan tre olika val just nu;

1) Vi stannar i Antibes fram till 8 mars då nya restriktioner förväntas från Korsika. Vi räknar kallt med att man även fortsättningsvis kommer att kräva godkänd PCR test och enligt de tongångar och diskussioner som hörs i flera länder kommer kanske ett vaccinationspass att krävas för att få resa fritt i Europa. Vi behöver i alla fall först undersöka om och hur vi kan få gjort ett PCR test som inte får vara äldre än tre dygn när vi planerar överfarten. Om vaccinationspass blir aktuellt kan vi helt enkelt inte segla vidare till Korsika eller till något annat land för den delen i dagsläget.

2) Om vi får ett välkomnade svar från Korsika så får vi undersöka möjligheten till att ta ett PCR test som i tid måste anpassas till ett stabilt väderfönster för överfarten.

3) Alternativ 3 är att vi passar på att också segla till Nice som bara ligger ett par timmars segling bort och vi är därmed inte beroende av en stabil väderlek över tid. Vi har skickat in förfrågan till Port Lympia och väntar på svar.

Rastlösheten börjar krypa i besättningen som vill segla vidare!

Mistralen har under några dagar bjudit på kalla vindar från nordväst men och blå himmel och strålande solsken. Ombord experimenterar Skarpöga med att få till en perfekt Fried Rice som ser betydligt lättare ut än vad det är men skam den som ger sig!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s