Vi har blivit bekant med drottningen

13-20 februari 2021 Port Lympia Nice

Genom berg och dal

Nu har vi varit i Nice i en vecka och vi börjar känna oss välbekanta med staden. Vi har till och med utforskat grannbyn Villa France sur Mer som enligt vår mening inte är så charmig som vi hört och hoppats på. I februari känns byn som en övergiven semesterort i Sverige som väntar och längtar på att badgästerna skall dyka upp. Naturligtvis gör pandemin sitt eftersom alla restauranger och caféer är stängda för sittande gäster. En panini och en öl efter att köat med munskydd och avstånd utanför ” ett hål i väggen” blir dagens lunch som vi intar i en solig hamn.

I efterhand är vi glada över att vi fick i oss lite energi eftersom vandringen hem är krävande, backe upp och backe ner längs steniga stigar och runt hela udden tillbaka till Nice.

Rue Obscure
Gamla stadsdelen i Villa France sur Mer
Fortfarande mörk och mystisk!

# I Love Nice

Nice är en spännande stan med vacker arkitektur. Promenad de Angelais som löper 8 kilometer längs kusten är bred och man har gott om svängrum. Det känns bra i dessa pandemintider. I den gamla stadsdelens trånga och pittoreska gator trängs lyxiga boutiquer med krimskrams och i den övre delen av staden blir det tydligt att Nice är en storstad med breda boulevarder och ett myllrande folkliv.

Apollo i egen hög staty

Vi har också lokaliserat vart man kan ta ett PCR test. Nästa steg är att undersöka hur man bokar en tid och vad det eventuellt kostar innan vi tar beslut om och när vi seglar vidare till Korsika. Vi har ett väderfönster under nästa vecka som vi skulle kunna nyttja om vi får all logistik gällande provtagning och provsvar på plats. Den 8 mars kommer det också nya restriktioner från Korsika men att hoppas på lättnader tror vi inte är realistiskt.

Nytt dominerade virus på allmän plats!

En smickrande förfrågan

Häromdagen damp det ner par mail i vår mailbox. Det ena mailet hade en förfrågan om man fick lägga ut en av våra videor på Medelhavsseglaren hemsida och det fick man ju gärna. Det andra mailet önskade att vi skulle skriva en artikel i medlemstidningen Odyssé om vår vintersegling längs den Franska rivieran.

Mailet var så trevligt skrivet och fullt av smicker så kanske blir det en artikel, det återstår att se.

Övertrasserat konto😱

Vårt konto när det gäller boat maintenance är övertrasserat genom ett inköp av ett par megastora ryckdämpare i rostfritt stål. Enligt El Capitan så är det helt nödvändigt och detta borde vi köpt för längesedan etc etc.

Detta får helt enkelt bli El Capitans födelsedagspresent när han fyller år i sommar men säg inget!

Stor nog?

En kommentar om “Vi har blivit bekant med drottningen

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s