Benvenuto in Italia

21-25 februari 2021 Port Lympia i Nice

PCR premiär

I dag har vi tagit vårt första PCR test. Inom loppet av 30 sekunder hade vi legitimerat oss och fått en pinne uppstucken i näsan utan att betala ett öre. Svar får vi inom 24 timmar, men kanske redan i natt enligt den effektiva sjuksköterskan.

Vi har ändrat våra planer och skall segla vidare längs den Italienska rivieran. Korsika får helt enkelt vänta. Anledningen är främst att från Calvi och söderut är det glest mellan hamnarna och dessutom relativt dyra trots lågsäsong. Vi hade framför allt sett fram emot att ankra upp i alla fina vikar men nu skärper Frankrike tonen ytterligare i kampen mot Corona och vi förväntar oss inga lättnader i ankringsförbudet. Dessutom är möjlighet att ta ett PCR test på Korsika kanske svårare att få till när vi vill segla vidare till Sardinien.

Au revoir France – Benvenuto in Italia

Vi har varit i Frankrike sedan augusti och haft så många fina upplevelse och nu ser vi med spänning fram emot ett nytt land. Italien har naturligtvis också restriktioner och begränsningar så det blir inga större skillnader för vår del i det avseendet. Om PCR resultatet kommer i natt seglar vi vidare till Porte di Andora i Italien, tidigt i morgon. Det är 45 nautiska mil och räknar med 8-9 timmars segling. Nu längtar vi ut till havet, att slänga bort munskyddet för en stund och andas fritt. Vi ser fram emot naturen, kulturen och inte minst det italienska köket.

Negativt besked

När vi sover som bäst klingar det till i våra mobiler. Ett mail från Laboratoire Lyautey i inboxen. Innan vi knappat in säkerhetskoden är vi klarvakna, är negativa och det är positivt.

– Ställ klockan och låt oss försöka sova i tre timmar till innan vi kastar loss säger vi gäspande till varandra.

Någon vana att gå upp tidigt eller till väckarklocka finns inte längre hos besättningen. Klockan ringer okristligt tidigt och vi lämnar Nice och France i en stålande soluppgång där havet ligger blankt.

Okristligt tidigt men ack så vackert

Oväntad men efterlängtat

Idag händer det som jag väntat på. En oväntad men ack så välkommen gäst. Helt plötsligt dyker hen upp vid fören och efter ett par hopp försvinner hen lika plötligt. Vår första delfin!

Måste erkänna, det känns speciellt och vi känner oss välkomnade på vår väg till Italien.

Man blir lycklig av delfiner!

Inuti en mjölkkartong

Efter vi passerat det lilla furstendömet Monaco från sjösidan sveper plötsligt dimman in. Omgivningarna blir mjölkvita, allt ljud dämpas och havet blir sådär silvervitt som jag är så fascinerad av. Man tappar snabbt orienteringen vid dimma och ombord skärper vi våra sinnen, AIS och lanternor skruvas på. Idag är vi särskilt glada över att segla under lågsäsong med få båtar på havet.

Inuti en mjölkkartong
Det lättar i fjärran

Efter ca 8 timmar på havet anländer vi till Porto di Andora och dimman ligger fortfarande tjock.

I morgon hoppas vi på klar sikt och sightseeing i vår nya destination in Italy!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s