Mangia bene, ridi spesso, ama molto.

26 februari – 1 mars 2021 Marina di Andora Italien

“Borders? I have never seen one. But I have heard they exist in the minds of some people.” Thor Heyerdahl.

Skriften läser vi på en platta av brons utmed strandpromenaden, en nog så klok och aktuell tanke utifrån världens nuvarande situation.

Charmerande? Inte alls!

När vi ankommer lämnas försäkringspapper, hälsodeklaration och det negativa PCR testet men betalning får ske senare. Det har kommit nya regler….

– Kanske ni kan betala kontant frågar den vänliga damen på hamnkontoret.

– Nessun problema svarar vi

Andora kan inte anklagas för att vara en charmig italiensk by. Det är en typisk sommarstad som möjligtvis lever upp när sommargästerna använder och intar den nykrattade stranden. Vi noterar en vänlig nyfikenhet från ortsbefolkningen som spatserar på kajen. Framför Sothis stannar de gärna till en stund för liten prat när de förstår att vi är långväga gäster.

Halleluja!

I jakten efter minibank noterar vi att italienare sitter på uteserveringar och dricker kaffe i solen. En mycket ovanlig syn, sedan månader tillbaka. Har vi missat något?

Nya uppdaterade restriktioner, vår region Liguria har graderats ner från orange till gul zon. Nu öppnar restauranger och barer för sittande gäster, visserligen max fyra personer från samma hushåll men….Halleluja!

Till och med museum öppnar, kanske ett besök på Thor Heyerdahls museum? Hamnen är ett centrum för segel och annan vattensport. I helgen vimlade det av Laserbåtar och seglande ungdom. Det blåser ordentligt från från öst och vi väntar på gynnsammare vindar och riktning.

🎵Kors vad det vimlar av segel idag🎵

Cinque Terre.

El Capitan lägger olika rutter och undersöker hamnar och priser. Den italienska rivieran är svindyr, även under lågsäsong. Vår längtan att ankra i en vacker bukt växer ju mer El Capitan läser.

Det är strängt reglemente runt den Italienska rivieran och svårt att få grepp om vad som är tillåtet, med eller utan pandemi.

Vi planerar att segla förbi Genova och vidare längs Levantekusten. Cinque Terre är samlingsnamnet för fem små pittoreska fiskebyar som ligger mellan Genoa och La Spezia och några av dem vill vi gärna se.

I morgon bunkras båten med färska grönsaker och andra förnödenheter, läs Amarone och Procecco. Här får du ett kilo smakrika tomater under tjugan!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s