Cervo og filtertrøbbel

2-6 mars 2021, Marina di Andora, Italia

En plan går i vasken.

I vente på bedre vindforhold tusler vi rundt i Andora hvor seil og sykkel arrangementer ser ut til å dominere aktivitetene i byen før turistene ankommer. Havnen er kommunalt drevet og bærer ikke preg av å ha samme standard som det vi hittil har vært vant til på Rivieraen. Prisen på €15 pr. natt er det ingenting å si på og vi kan tåle at det mangler både internett og fungerende vaskemaskin.

Tour di Andora?

Den løpende vedlikeholdsplanen, som kun roterer i hodet på El Capitan, sier at det er på tide å bytte dieselfilter. Vi leter i våre rikelige delelager etter et nytt filter, men vi finner bare en pakke med Safran som vi tidligere har savnet. Vi bør kanskje sjekke skapet med bakevarer om det er noe dieselfilter der… Vi har et komplett nytt filterhus i reserve, men det hjelper lite når vi ikke ekstra innsatser. Filteret Delphi HDF296 er ganske vanlig og vi regner med at dette er å få kjøpt i båtsjappene her, men et hoderystende no avkrefter dette. Vi har derfor en gyldig unnskyldning for å utsette arbeidet, kanskje det blir lussekatter og kaffe isteden?

Dieselfilter får vente!

Gratis buss og kake til turistpris

Vi bestemmer oss for å ta en utflukt til nabobyen Cervo vel 5 km fra Andora. Cervo er en sjarmerende liten by bygget på toppen av en høyde og er antagelig det som er av turist attraksjoner i området. Vi forsøker oss på en gåtur, men gir opp da vi innser at mesteparten av turen blir langs hovedveien uten fortau.

Cervo klamrer seg til en liten fjelltopp

Bussen går hver halvtime så vi slenger oss på den neste som kommer. Bussen er kontantløs og vi har selvsagt ingen billett, bussjåføren forklarer at vi neste gang må kjøpe billett i tobakk kiosken. Vi takker og bukker for at får sitte på gratis. Bussen er helt tom og vi føler oss korona sikre.

Her bor det 1200 mennesker

12 minutter senere er vi fremme i Cervo og starter oppstigningen til byen som ligger på en åsrygg. Det er smale gater og fin utsikt fra de strategisk plasserte kafeene som nå er åpne. Gatene er stor sett tomme og vi får ha hele byen for oss selv. Kirken er som vanlig et spektakulært syn der den ligger med utsikt mot havet. Vi nyter kaffe og sjokoladekake til turistpriser ved trappen til St. John the Baptist kirken før vi setter kursen mot nærmeste tobakksutsalg i håp om å få kjøpt en bussbillett hjem.

Døren er åpen for Skarpøye

Arrangement på kvinnedagen.

På kvinnedagen ser det ut til at vinden dreier noe mer i vår favør og vi planlegger en overgang til andre siden av Golfo di Genova. Utsiktene til en billig havn fremover er liten, vi får basere oss på anker der det er mulig. Men kysten er pepret med marine reservater hvor det eksisterer ulike og uklare regler for ankring og opphold. I følge tilbakemeldinger så kan man få beskjed om å flytte seg uansett om man har fulgt alle regler. Det er et utall av bøyer i området, noen skal være gratis og andre koster skjorta. Her gjelder det å lese den lille skriften..nøye!

Til slutt en filmsnutt når vi forlater Antibes, en rundtur i Nice og ankomst Italia og Marina di Andora.

En kommentar om “Cervo og filtertrøbbel

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s