Systrarna i poeternas bukt.

25-30 mars 2021 På svaj utanför Lerici Italien

Bless are you, O Poet of Science, who rest i peace in the Gulf of Poets

Enligt Italiens restriktioner håller vi oss fortsatt inom regionen Ligurien. Man får alltså inte segla mellan regionerna och till påsk stänger Italien ner, igen. Nya förhållningsregler kommer efter påsk. Vi önskar så klart att segla men tids nog, tänker vi ombord.

Vi kan intet annat göra annat än att förhålla oss. Just nu har pandemin övertaget men come on, det måste snart bli bättre!

Medan vi väntar är Golfo dei Poeti ingen dum plats att tillbringa tid på.

Storasyster La Spezia håller ställningarna och tar ansvar för både militär och industriell verksamhet medan de fyra mindre systrarna har varit friare att hitta sin egen speciella stil. De är så olika, som systrar trots samma ursprung kan vara.

Portoverene är sofistikerad och kanske en smula högfärdig. Hon vaktar trots allt entrén till poeternas bukt och kan skryta om Lord Byron och hans inspirerade grottor. Slingrade gator, vindlade trappor och välkomnade torg charmerar dess besökare.

Vy från Porta del Borgo i Portovenere
Svarte fan så mye trapper!

Lerici är inte sämre med sin fästning som vaktar staden mot det öppna havet i söder. Även Lerici kan skryta med en alldeles egen poet, Shelly.

Shellys eftermäle bidrog till ”The fame of Poets” längs strandpromenaden till San Teranzo som i det här avseendet får betecknas som den lite blyga och lågmälda lillasystern.

Lerici med sin speciella hamn.
Lillasystern San Teranzo

Slutligen den fjärde systern och kanske den vi känner bäst. Le Grazie är en dold skönhet. När man väl börjar lägga märke till henne och uppskattar hennes mångsidighet blommar hon upp och står sig definitivt bra i jämförelse trots avsaknaden av en skyddande borg. Hon känner sig säkert trygg där hon ligger lite i skymundan mellan sina omkringliggande beskyddande systrar.

Idag ligger vi uppankrade utanför Lerici och hoppas på att den gynnsamma vindriktningen håller i sig och att hotell Shelly Delle Palme levererar lika bra gratis Wi-Fi som sist gång.

I nordöstliga vindar så hittar ni oss här.

Vår utombordare har börjat hosta igen trots negativ Covidtest. Felet visar sig vara en defekt bensinplugg och nu börjar jakten på en ny.

Sex km senare i den lilla byn San Teranzo, undangömd i en trång gränd men ack så välsorterad järnaffär, hittar vi det vi söker.

Golfo dei poeti

2 kommentarer om “Systrarna i poeternas bukt.

    1. Ja det är det verkligen och sol och över 20 grader gör ju saken inte sämre. Glad påsk önskar vi ombord🐣🐔🐥

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s