Svedala tur och retur

7 – 14 maj 2021 Isola Sacra, Italy

Jag har inte varit hemma i Svedala sedan början av Oktober 2020 och hemlängtan har blivit påtaglig. Digitala möten räcker inte längre, jag behöver träffa de mina på riktigt!

Det är en djungel av instruktioner och restriktioner innan man får lov att äntra Sveriges jord från utlandet. Reseprojektet kompliceras ytterligare eftersom jag också ska hämta upp minste matros från Norge som ska mönstra på Sothis under ca 3 månader. Å andra sidan så börjar vi ombord bli väldigt vana att följa och förhålla oss till olika restriktioner och bestämmelser utifrån de länder vi passerar och de logistiska konsekvenserna.

Som svensk medborgare behöver man inte ha något test när man reser in i Sverige från länder inom EU men man rekommenderas att ta ett Covidtest när man kommer till flygplatsen och efter självisolering med minimerat antal sociala kontakter ytterligare ett Covidtest efter 5 dagar.

Eftersom jag mellanlandar i Frankfurt kräver Tyskland ändå ett covidtest som inte får vara äldre än 48 timmar.

Utanför ett apotek som erbjuder snabbtester stoppas provtagningenspinnen inte bara i den ena näsborren utan i bägge. Svaret kommer inom 15 minuter och jag får tummen upp av personalen och ett reseintyg på engelska.

Incheckningen på flygplatsen tar en evighet. Testresultatet granskas noggrant innan man får gå genom säkerhetskontrollen och vidare till aktuell gate.

Via högtalarna på flygplatserna påminns man gång på gång att munskydd är obligatorisk och att man uppmanas hålla avstånd. Det är glest mellan passagerarna och jag svettas ymnigt bakom munskyddet.

Munskydd och ljudbok på Frankfurt flygplats

På Landvetter hämtas jag av min härliga dotter. Vi tillbringar tre väldigt fina och efterlängtade dagar tillsammans och efter Covidtest nummer 2 jag reser vidare till ”Mora och Tora” på Haugen.

Min coola dotter. Ett stort tack för all service och taxiverksamhet❤️

Efter över ett år i självisolering med minimalt antal sociala kontakter med avstånd har mor äntligen blivit vaccinerad vilket känns otroligt bra för alla oss runtomkring.

På Haugen har våren gjort sitt antågande efter en kall vår och trädgården har sakta men säkert väckt till liv igen.

Mors egendesignade och ihopsnickrade vinterprojekt- hennes nya Piazza

Vi tillbringar fina dagar med promenader över de gråskimrande bergen. Vi lagar middagar tillsammans och dricker fina viner men framförallt så pratar vi på riktigt,öga mot öga.

Mora och Tora

Att hämta minstematros blir en ny utmaning för att begripa de stadigt förändrade regler och restriktioner som råder i vårt grannland Norge. För enkelhetens skull så har vi bestämt oss för att överlämningen får ske genom att vi promenerar till mitten på bron utan att trampa in i respektive land.

Världen har löpt amok!

Ändring av Covidrelaterade förändringar i Norge sidan 1

Innan vi flyger tillbaka krävs ett nytt Covidtest. Detta är det tredje testet på 9 dagar som krävs innan vi får lov att mellanlanda i Frankfurt och komma in i Italien igen. En självdeklaration om vår hälsa och var vi skall tillbringa våra 5 dagar i karantän lämnas till flygvärdinnorna innan vi landar. Vi får, tack och lov, tillbringa vår karantän i vårt eget hem-båt. Under dagarna i karantän förändras reglerna och Italien slopar kravet på karantän och efterföljande Covidtest. Halleluja!

Nu är manskapet ombord komplett och nu väntar vi bara på nordliga vindar för att segla vidare.

Båtskola ombord

En kommentar om “Svedala tur och retur

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s