En liten glimt av paradiset

19-21 juni 2021 På ankare utanför Trapani

En nödvändig tillbakablick

Detta inlägg måste påbörjas med en återblick på den fantastiska bukt utanför Macari på toppen av västra Sicilien. El Capitan hittade ingen information eller beskrivning i våra vanliga pilotböcker utan upptäckte denna pärla via Google Earth och en ankarnotering på Navionics.

En bukt med kristallklart vatten och smaragdgrön sandbotten. Bukten är egentligen relativt oskyddad men denna gång vi har tur med vindarna. Under två dagar badade och snorklade vi i detta fantastiska vatten innan väderprognosen varslade om väderförändringar. Vi behövde hitta en skyddat hamn eller ankarplats för starka sydvästliga vindar.

Ett himmelsk bad
Just as we like it!

Klicka på länken så kommer ett litet videoklipp och en försmak av paradiset!

Nattlig överraskning

I skrivandets stund ligger vi för ankare utanför Trapani och väntar ut väderrusket. Vi ligger tryggt bakom en stabil vågbrytare och får lita på att ankaret sitter stadigt nergrävt i lerbotten.

Vinden är ljummet, torr och accelererar från 3 ms till 15 ms på ett ögonblick. I natt vaknade vi av ett smatter från den svenska flaggan och ankarseglet som slog i vinden. Innan vi hann upp till cockpiten så hade vinden ökat från ett stillsamt gungande till 15 ms. Detta var inte annonserat på någon vädersite men det hjälpte föga.

I kalsonger och trosor sprang El Capitan och jag runt i ljumma kulingvindar och sjösäkrare det som behövdes på däck så gott vi kunde. En söm på kapellets akterdel hade redan påmint oss om att den behövde lite extra omsorg och nu fick vi ytterligare en påminnelse när vi hörde sömmen rivas sönder. Ett gäng klädnypor får fungera som första hjälpen under natten men vi måste helt enkelt ta fram aggregat och symaskinen förstärka alla sömmar vi behöver.

Både aggregat och symaskin surrar i 30 graders värme.

Och lika plötsligt som den uppstod försvann vinden och det blev helt stilla igen.

Nu väntar ut några vindkulor till innan vi seglar vidare i mitten av veckan.

4 kommentarer om “En liten glimt av paradiset

  1. Nej då, bara lite hårda vindar! Vi ligger bra bakom en stabil vågbrytare. 15 ms märks ju ombord för alla förutom minstematros som sover sig igenom det mesta😂

   Liker

 1. Nu börjar man bli riktigt sugen på semester . Håller tummarna på vaccin snart så ses vi i Grekland men förhoppning om lika vackert vatten där å segel som håller 😀

  Liker

  1. Visst var det ett fantastiskt ställe! Grekland är fullt av vackra vikar och ja, vi håller verkligen tummarna och jobbar intensivt för att få ihop det! ❤️

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s