Malta nästa, Tjohoo!

29-30 juni 2021 Marina di Ragusa Italy

Efter en relativt rofylld natt med helt acceptabel gungning bakom ön sätter vi kursen vidare mot Ragusa.

Vi praktiserar absolut barnarbete ombord!

Marina di Ragusa ligger på bra seglingsavstånd till Malta och Gozo. Öriket är ett väldigt efterlängtat resmål eftersom min son bor där sedan 3 år tillbaka.

Ca 50 Nautiska mil till sonen.

Havet har alla nyanser av grått under seglatsen. Vi ankommer en modern och väl skyddad hamn efter 5-6 timmar. Både marinan i Licata och Ragusa är kända och populära vinterhamnar för främst engelsmän och skandinaver men vilken service Marina di Ragusa bjuder på. När vi anländer kommer en liten dinge farande och lotsar oss genom den grunda entrén och frågar om vi behöver bunkra diesel först innan han anvisar oss till vår plats. Bryggorna är breda och det finns ström och vattenuttag som sig bör men också placerade brandposter med ordentliga brandslangar och livbojar var tionde meter. Ordning och reda på säkerheten också.

Bryggor som en autobahn

Hamnkontoret ligger en god promenad undan och allt pappersarbete ligger klart när svettigt manskap väl kommer fram i den trettiofem gradiga värmen. Det saknas bara en underskrift.

Priset är €50per natt och vi har sett värre och fått betydligt mindre. För en båt i vår storlek skulle en vinterplats mellan 1 oktober och 15 maj kosta €1975 med vatten och ström inkluderat. Detta är ett bra pris och på gångavstånd finns stranden och en fin strandpromenad som leder oss till ett mysig litet samhälle. Frågan är om detta är en typisk sommarstad som stänger igen under vintern.

Anlagd damm vid hamnen

Malta kräver ett PCR test som inte får vara äldre än 72 timmar och detta har vållat oss en del huvudbry. Den information vi luskat fram var att vi behövde hyra en bil för att ta oss till ett Drop-in centrum ca 20 minuter undan men många detaljer var fortsatt väldigt diffusa. Döm om min förvåning när El Capitan kommer tillbaka och meddelar att PCR test är bokat och en doktor kommer till hamnen i morgon klockan 9.00. Detta hade receptionisten på hamnkontoret fixat genom ett samtal på några minuter. Det kallar vi service!

Jajamensan! En äldre italiensk doktor kommer med sin doktorsväska på utsatt tid och i hamnens uppehållsrum så är tre PCR test fixade på noll komma nix! Svaret skulle komma via mail vid sjutiden i kväll.

Nu var det också hög tid att märka upp dingen eftersom Malta är noga med den detaljen. Mallen var färdig och tejpades på och under stekande sol och minst sagt svettig matros fick vi äntligen de jäkla bokstäverna på plats.

Nä, det är varken snyggt eller proffsigt utfört men det är i alla fall gjort!

Varken snyggt eller proffsigt men vad kan man begära i fladdrade vind och stekande sol.

Som väderprognosen ser ut kommer vi få en fin översegling till Gozo och efterlängtad son.

Ps. Efter vårt PCR test gick vi till stranden för att ta ett morgonbad. När jag kommer upp från badet upptäcker jag att El Capitan minsann fått ett extrajobb. Han står nämligen med en mobilkamera i högsta hugg, vilt fotograferade på en bikinibrud som poserar förföriskt i vattnet. Han tappar nästan hennes mobilkamera i vattnet när han hör min diskreta harkling bakom honom. Att man inte kan lämna den karln utan uppsikt i mer än 10 minuter förrän han blir uppraggad!😜

2 kommentarer om “Malta nästa, Tjohoo!

  1. Hei på dere!Malta neste,hvor mange timer blir overfarten?Nautiske mil sier meg ikke noe😂😂Jasså,dere har slaver ombord?😎😎Heldig er dere.Åse,det blir fint å se sønnen din igjen♥️♥️Snart 11/2 år siden jeg så min😱😱Hils så mye og gode klemmer alle tre!🦋🦋🇳🇴🇸🇪

    Liker

    1. Hej svigemor! Vi seglar i genomsnitt 5 nautiska mil i timmen så ca 10 timmar om allt går som det skall. Vi fördelar alla arbetsuppgifter bland besättningen och här ingår minstematrosen😜. Alla hälsar tillbaka!

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s