Tabbekvoten fylles sakte opp

18-26 Juli 2021, Siracusa grand Harbour Sicilia, Italy

Etter nesten tre måneders seiling langs vestkysten av Italia og mange svømmetak senere, var det på tide at minstematrosen mønstrer av igjen og returnerer til Norge. I et veldig kort øyeblikk så det ut som det var mulig å lande i Norge for overlevering av barn, men det var nesten for godt til å være sant og det viste seg senere og stemme. Etter Norske regler hadde en to timers transitt i Nederland medført karantenehotell på oss. Det er meningsløst for oss med ferske PCR tester, og dessuten helt friske, å sitte på et karantene hotell.

Vi må re-booke flighten slik at vi mellomlander Tyskland og drar videre til Sverige, det eneste frie landet i Skandinavia kan det virke som. Tyskland krever dokumentasjon på vaksinasjonen, antistoffer etter sykdommen, eller PCR test som ikke må være eldre enn 48 timer, selv ved transitt.

Vi tar en antigen test i Italia den 22. juli kl. 10.00, og vi vil få svar innen 30 minutter, og mottar et skriftlig dokument og EU Digital COVID-sertifikat. Utstyrt med denne dokumentasjon flyr vi til Göteborg via Tyskland den 23. juli, og ankommer Göteborg klokka 18.30. Vi kjører direkte til Svinesund for overlevering på Checkpoint Charlie aka. Svinesundsbrua. Selv med en fersk test og EU digitalt sertifikat må minstematrosen gjennomgå enda en PCR test på Norskegrensen. Man kan jo ikke stole på noen fremmede i disse dager!

Minstematrosen møtes av Norsk byråkrati anno 2021

Før flyging tilbake så innkjøpes det Marabou sjokolade og smågodt, noe de ser ut til å mangle helt i Italia. Å fly i disse tider er som å hoppe på en karusell under gang, alt endrer seg hele tiden. Det er kanskje ikke så rart at selv flyselskapene ikke klarer å følge med på reglene siden de forlangte PCR test ved en flyging til Sverige. Det finnes ingen slik regel for svensker. Det manglet ikke på gråtende personer på flyplassen som antagelig ikke hadde se rette papirene til å komme videre. Dessverre ser dette i stor grad ut til å ramme de eldre som ikke er vant til den digitale verden vi alle nå blir tvunget inn i.

Endelig tilbake i båten gjør vi en generaltabbe når vi skal fylle opp forsyninger. Havnen vi ligger i tilbyr en taxi service som vi har tenkt å benytte oss av når vi skal handle mat og forsyninger. Svette går vi et par km til Lidl og fyller opp et par handlevogner med godsaker før vi ringer til vår «service» som skal kjøre oss og alle varene tilbake til havna. Transporten ankommer i form av en sort og blank limousin..!

I følge blikkene vi får så er det antagelig første gang et par svette langtursseilere med to handlevogner har blitt plukket opp utenfor utgangen i en Lidl butikk av en limousin. Vi føler oss plutselig ganske malplasserte utenfor den Tyske lavpris butikken…

En pent kledd herre kommer og tømmer våre handlevogner mens vi blir geleidet inn i en skinn duftende aircondition atmosfære. Mens El Capitan gulper ned noe svalt vann som er tilgjengelig i bilen så innser vi at billig Lidl ikke kommer til å bli så billig allikevel, vi har ikke sjekket prisen for denne moroa. Vi nevner ikke prisen her, men vi fikk god hjelp til å bære alt bort til båten.

El Capitan kjenner på den søte kløe før den sure svie

Nei nå har vi fått mye billig mat gitt, la oss ta en limousin hjem 🤣

Denne uka så blir mannskapets nye oppdrag å forsøke å få en vaksine her i Italia. Vi får stille oss i vaksinekøen sammen med resten av befolkningen å se om vi også kan får en sprøyte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s