Innblåste i Porto Palo

12 – 18 August 2021, for anker i Porto Palo Sicilia, Italy

Etter å ha skrapet båten under så var det bare i heve anker og komme seg ut før grodden kommer tilbake. Jeg har aldri sett slike mengder med biologisk påheng på så kort tid, i Siracusa så gjelder det å holde et øye med undersiden. Dessverre var vannet såpass grumsete at sikten bare var 10-20 cm på det beste, ganske uvant her nede i middelhavet. Derfor ble ikke skrapingen så nøyaktig som man skulle ønske.

Den 12 August setter vi kursen sørover de knapt 30 nm. til Porto Palo som vi har ligget etter vi kom fra Malta. Her er vannet klart og vi får skrapet resten av båten, samt drev og propell. Det er er par år siden vi la på bunnstoff så dette begynner å bli tynnslitt så groingen setter seg ganske raskt. Det er bare å bade så mye som mulig og ha skrapen med seg. Med den varmen som Lucifer har hatt med seg så er det ikke vanskelig å bade.

Porto Palo er en typisk fiskerhavn uten noen fasiliteter for fritidsbåter. Men det er fint å ligge for anker her og bukten er relativt godt benyttet av to store moloer som strekker seg et stykke ut på hver side av bukten. Bunnforholdene i østre del av havnen er sand så det er gode ankerforhold, på vestsiden er det en blanding av fjell og sand. Her må man være obs så man ikke setter fast ankeret i fjellet. Det er en knapp kilometer å gå til byens butikk om man legger jolla på stranden. Det er naturlig nok et godt utvalg av fiskerestauranter, men prisene er forholdsvis høye så vi har foreløpig tømt vårt skafferi.

Mange av fiskebåtene ligge på moringer

Det har ikke regnet her siden april så det er tørt som knusk i naturen. Men Sicilianerne fyrer opp sitt fyrverkeri uansett om det er lyst eller mørkt, eller om det er tørke eller ikke. Og det tar ikke lange tiden før vi ser røk og etterhvert ganske så store flammer som slikker seg bortover åssiden ikke langt fra oss. Det er litt vanskelig å ha sympati for alle brannene når de er såpass uforsiktige. Når mørket faller på så ser vi flammer fra den nystartede branden som har vokst i øst, mens de i nordlig retning igjen ferier med fyrverkeri…..det er artig med andre kulturer tenker vi og lurer på hva de ferier fire ganger pr. døgn.

Here we go again!

Det er ventet 12/15 ms vind fra vest de neste tre dagene så vi flytter oss som første båt til vestsiden av ankerplassen. Alle de andre båtene så lå ankret ved siden av oss kom snart etter. Matforrådet begynner å tømmes men vi holder ut noen dager til før vi må i butikken. Vi forlater aldri fra båten i såpass mye vind så handlingen får vente.

Tiden går med til å forsøke å lære oss Spansk, selv om vi er i Italia. Nå som vinden suser i masten så drømmer vi oss tilbake til kanalene hvor været ikke spiller så stor rolle. El Capitan ser på Duch barges til han blir våt i øynene.

Vel, det er på tide å sjekke snubberen…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s