Fra anker til Yachtclub

22-27 September 2021, Marzamemi, Sicilia, Italy

Planen var å skrape båt her i Portopalo etter det lange oppholdet i Siracusa, men sånn ble det ikke. Vind og svell fra havet gjorde båten til en dupp som tippet fra side til side så skrapingen ble utsatt. Etter tre dager og netter med voldsom rulling og dårlig søvn var mannskapet ganske utslitt. Værmeldingen viser økende vind opp til 14 m/s og gode råd var dyre da vi begynte å se etter havner i nærheten for å få litt ro.

Vi sendte en forespørsel til yacht klubben i Marzamemi en kort times seiling fra Portopalo. Vi fikk ikke noe svar siden sjefen var på ferie så vi ringte opp, og dro et lettelsens sukk da de hadde plass til oss, det er ikke så store havnen så det var ikke selvsagt. Havnen ligger bra til for vinden som er meldt så vi regner med noen netter med god søvn. Å ligge for lenge for anker kan være en utfordring om det er urolig sjø over langt tid. Man får ingen skikkelig hvile dag eller natt og til slutt blir man mektig trøtt.

Kort video fra en rundtur i Marzamemi

En liten gummibåt kommer å møter oss etter vi har meldt ankomst på utsiden av havnen. Denne loser oss forbi umerkede grunner og dytter oss på plass der vi skal ligge. Hyggelige ansatte møter oss på brygga og ønsker velkommen og det kjennes godt å være i havn. Prisen skulle i følge Navily appen være €38 pr. natt noe som må sies å være svinebillig her i traktene. Siden sjefen er på ferie så får vi en høyere pris en forespeilet i vår app, men etter en kort forhandling er vi nede i €34 pr. natt og vi blir bedt på gratis grillkveld med live band og vin inkludert. Det kaller vi en vellykket forhandling.

Marzamemi
Skarpøye sjekker ut restaurant tilbudet

Trøtte som vi er ønsker vi helst å gå til sengs tidlig og droppe hele grillfesten. Mannskapet på Sothis er dessverre ikke de mest sosiale menneskene man kan møte og må gjerne piskes ut i sosiale sammenkomster. Havne mannskapet er tydeligvis kjent med trege folk og det tar ikke lang tid før det banker lett på båten. Vi ligger halvveis i søvne når den lette bankingen overgår i maskingevær banking.

Jeg sjangler opp i underbuksa og der står en smørblid kar fra havnen og sier at nå må vi komme, maten er klar. Den dårlige samvittigheten overtar og vi kler oss i en fart og stiller opp og får en koselig kveld. Her stiller de med grill, vin og band hvem dust ligger da rett ut i båten og ikke deltar?? Skammer oss!!

Vi kommer i prat med et par fra Østerrike som for tre år siden kjøpte en Canadisk båt på rot i Portopalo og nå ligger de her på årskontrakt og venter på pensjonen. De har lenge drømt om å bo i båt og seile i varmen, det er godt å treffe likesinnede. Kvelden avsluttes med selvsagt med fyrverkeri noe som vekker mannskapet på Sothis som allerede har lagt seg…..vi var trøtte!

Koselig grillkveld i havnen

Etter en god natt søvn tar vi en titt på den lille arabisk inspirerte byen Marzamemi som tidlige på 1900 tallet var mest kjent for bearbeiding og hermetisering av saltet tunfisk, og senere tunfisk i olje. Nå er det mest turister fra fastlandet som preger den koselige byen som absolutt er verd et besøk «off seson» om du er på Sicilia. Vi spiser Sicilias beste is på Don Pippinu og smaker på de Italienske risballene Arancini noe som falt i smak hos El Capitan. Mest på grunn av at de endelig kunne servere halvliter med øl til maten.

Gelato 🤪🤪
Italienske fylte risballer Arancini

Mannskapet nyter dagene og det tar ikke lang tid før virkeligheten tar oss igjen. Varmtvannstanken ser ut til å ha gjort sitt, når vi skrur den på så går sikringene. Vi har hatt denne i tankene på grunn av all kalken som er i vannet her. Om jeg blir tidlig åreforkalket så skyldes det vannet i Italia. Vi regner nå med at det en kortslutning i elementet som nå antagelig en en stor klump med kalk. Varmtvannstanken er fra båten var ny i 2002 så man må kunne si at den har utført jobben. Mulig det kan byttes varmeelement, men det får vente til vi er i vinterhavn.

Til slutt en video fra Markedet i Siracusa

2 kommentarer om “Fra anker til Yachtclub

  1. Koselig grillkveld,greit med litt sosialt samvær igjen. Det ser fantastisk ut i den havna der👍🏻♥️🥂ha en god natts søvn!😴😴

    Liker

    1. Ja ikke sant, de er veldig hyggelige og snille alle sammen her nede i havna. I dag har de kjørt meg til bensinstasjonen slik at jeg fikk fylt opp dieselkannene. Og i går kjørte naboen oss til butikken slik at vi fikk handlet 👍

      Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s