El Capitan gjør ting han ikke kan

5 – 14 Oktober 2021, Marina Di Ragusa, Italy

Vi har kommet oss vel inn i rutinene i båtboerlivet her i Ragusa. Å være båtboer her eller i Horten innebærer omtrent det samme, bortsett fra været. Det er også, som Skarpøye har nevnt, Happy hour på Stella Bar to ganger i uken hvor halvliteren koster kr 30,- og det serveres gratis snacks fra menyen hele kvelden samtidig som det snakkes om alt mulig og ingenting. Mange hyggelige mennesker fra alle verdens hjørner. Vi har også lært oss vikingsjakk (kubb) som spilles på stranda, veldig hyggelig.

Stella Bar er stedet for happy hour

Når man ikke ligger i en storby er man totalt avhengig av å bestille saker og ting man trenger på nett, ikke ulikt hjemme egentlig. Vi har bestilt yoga matte, varmtvannstank og sykkel med tilbehør og alt har blitt levert på «døra» etter et par dager, så det et ikke noe i veien med logistikken. Jeg har funnet et par båtbutikker på nett som leverer bra og har gode priser. Så nå er det bare å få montert sakene…

Ny og gammel tank

Den nye varmtvannstanken er noe større (30 liter) enn den gamle og den har selvsagt litt annen tilkobling så det blir litt som å få tannkremen tilbake i tuben å få den på plass. Etter mye banning og svette kom den på plass og spenningen var stor når vi skulle skru på vanntrykket, holder det tett? Vannpumpa gikk og gikk og gikk og gikk, normalt stopper denne så snart det blir trykk i systemet, men nå kom det ikke engang noe ut av springen heller. Pussig at den ikke stopper tenker vi, 30 liter er jo ikke så mye.

I will slap you so hard even google won’t be able to find you!

Plutselig hører vi på pumpa at det er tomt for vann, den får en litt annen lyd når det ikke er mer vann igjen. Vi skrur av pumpa og skjønner ingenting, hvor ble det av alt vannet? Vanntanken forrut var full 150 liter og vanntanken akter var tom.

Vi frykter at på en eller annen måte har vi klart å fylle båten med 150 liter vann, men hvor. Det viser seg at rørlegger El Capitan har klart kunststykke å overføre alt vann fra tanken forrut til tanken akter, og ikke en dråpe kom inn i varmtvannstanken eller ut av kranene. Og da vet alle hvor gode rørlegger kunnskapene er ombord. Vi ante ikke at tanken forrut og akter var koblet sammen overhodet. Et kunststykke ingen har bedt om med andre ord og vi forstår det fremdeles ikke.

Tanken er på plass. Den blå slangen som står rett opp er «til overs»

Diameteren på månen til El Capitan vokser i takt med gjentatte mislykkede koblings forsøk, ikke noe vann kommer igjennom de rette rørene. Pumpa går og vann blir pumpet, men ingen vet hvor det blir av, det er et mysterium. Timer og dager går med nye forsøk og i skrivende stund har vi fått trykk i systemet, men det er fremdeles en slange som ikke er tilkoblet. Den nye teorien som El Capitan har fått for seg at vi mangler en enveis ventil og at vannet bare sirkulerer rundt i slangene, så et par ventiler er bestilt. To be continued!

«Sykkelmontasje»

Mens vi venter på rørlegger deler så var det bare å pakke opp den nye sykkelen og starte monteringen av den. Til min store overraskelse så var den nesten helt ferdig montert, det var bare å montere pedaler, justere styret og setet så var vi i gang. Det var til og med luft i hjulene, så da var det bare å hive seg på og teste sykkelen en tur til nabo byen.

Den nye bilen i rett farge Aquamarine
Everyone stands alone at the heart of the world,
pierced by a ray of sunlight,
and suddenly it’s evening.
Salvatore Quasimodo
Skarpøye nyter solen
Vi glemte badebukse
El Capitan tar pause fra mekkingen

Og til fredag er det jaggø happy hour igjen! Og skal vi fortsette i denne takten så er risken stor for at mannskapet mangler en del hjerneceller før vinteren er over.

Som de skåler her nede – Cin Cin, alla nostra salute!

4 kommentarer om “El Capitan gjør ting han ikke kan

  1. Hei båtfolk!Grattis med ny sykkel,flått farve👍🏻Blir det noe varmt vann i tanken snart??Å,været er vel fortsatt bra?😂😂😂😂☀️🕶Her går det mot vinter om man vil eller ikke men fortsatt mildt.Var å fikk influ vaksine i går etterpå var jeg å besøkte Ragnhild bare trist,hun var blid men tror ikke hun kjente meg.Ellers går no dagan….

    Liker

  2. Hej Erik från S/Y Maron här. Be Skaröga ringa till Termoproduktet i Kalmar, de har support på er Isoterm. Säg att ni har köpt varmvatten beredaren på Hjärtans så är supporten kostnads fri. Ha det gött vi syns förhoppningsvis i vår om ni är kvar i Ragusa då.

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s