En halv hest og en hel gris

10-22 November 2021, Marina Di Ragusa, Italy

Etter en vellykket utflukt til Pozzallo og Modica var det godt å være tilbake i båten. Du vet at du har oppholdt deg lenge i båt når hotellrommene virker store og tar unødvendig mye plass både i høyde og bredde. Apropos god plass, de billige t-skjortene jeg bestilte på Amazon var i XL, som er det jeg vanligvis bruker. Enten har jeg krypet etter å ha bodd i båt, eller så er det Amerikansk XL jeg har mottatt. Det er godt å ha noe å vokse i..

Home sweet home
Solnedgang
Og fullmånen stiger opp over marinaen.
Jupiter er også på besøk.

Det er tid for Skarpøye og reise hjem til Sverige for å besøke mor og barn. Dermed begynner karusellen med å sette seg inn i nye Corona regler for fly, mellomlandinger, skjema etc. Vi finner passende hjemreise via Amsterdam og det er bare å krysse fingrende for at reglene ikke endrer seg før avreise. Flyplassen i Catania ligger ca. 12 mil fra oss og det går direkte busser et par ganger om dagen. Siden ingen av rutetidene passet våre flytider var vi inne på å leie en bil, men fant ut at det var like billig å ta bussen et par dager tidligere og heller ligge hotell slik at vi kunne utforske Catania i samme slengen.

Etna har snø på toppen

Catania er Sicilias best største by etter Palermo og yrer av liv og severdigheter. Det er ikke feil å bruke 3-4 dager her om man besøker Sicilia. Vi finner et gammelt og sjarmerende hotell i sentrum som er et godt utgangspunkt for sightseeing. Hotellet Manganelli Palace har en fantastisk takterasse hvor man kan kose seg med frokost eller vin på kvelden. Hotellet er en del av det historiske Palazzo Manganelli som er som en lukket oase mitt i sentrum, ganske spektakulært.

God utsikt fra frokostsalen
Takterrassen og frokostsal

Etter mange timer på buss er mannskapet klare for middag. Igjen er vi ute av takt med resten av Italia. Ingen spiser noe annet et iskrem klokken fem så det meste er stengt. Lave på kalorier følger vi slavisk google maps til den ene stengte restauranten etter den andre.

Til slutt finner vi et steakhouse av alle ting som har åpent. Ingen kunder med stedet ser tilforlatelig ut så vi bestiller kjøtt. Jeg bestiller en griseknoke ala Tysk ølstue og Skarpøye får en halv hest på tallerken, hestekjøtt som er populært her nede. Det kjennes godt å sette tennene i noe blodig etter all pasta spisingen som ikke krever noe særlig av kjeven, det var jaggu rause porsjoner.

Hest?
Gris!

Etter et par dagers rusling i Catania var det tid for Skarpøye å forlate varmen og sette kursen nordover til kulde og regn.

Nam nam…
Fiskemarked
Mer fisk
Godt å ha masker på fiskemarkedet 👍
Teateret i Catania

Vel hjemme er det lange gåturer med mor og Tora, samt høst arbeide i hagen som står for tur.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s