Dragen, Geiten og Grisen

20 Januar – 5 Februar 2022 Marina di Ragusa, Sicilia Italia

Dragen har lest seg opp på den Kinesiske kalenderen og syntes at vi skal vurdere vi å bytte navn på hele mannskapet til overskriften. Kanskje ikke så rart ettersom Skarpøye ble en drage mens minstematrosen og El Capitan ble henholdsvis Grisen og Geita. Dragen mener også at et navneskifte bør må bidra til at kommandostrukturen endres ettersom Dragen har en viss pondus i forhold til Geiten og Grisen. Bææ og nøff er liksom ikke helt det samme som en ildsprutende drage.

Som en slags underbevisst straff for mytteriet er det verd å nevne at Dragen hadde et mareritt hvor hun drømte at hun var 58 år! Når omsider våknet fra den vonde drømmen innså hun at hun fremdeles var 58 🙂

Mytteriet skjedde mens den intetanende Geiten var hjemme i gamlelandet for å ordne med noen praktiske gjøremål. Mor i høyhuset ble fornøyd når den fortapte sønn kom på besøk for første gang på et par år etter å ha passert nåløyet for innreise.

Nåløyet på Gardermoen.
Her kan du sitte å tenke over om det var så lurt å dra utenlands 🙂
En Vy fra NSB på vei hjem

Jeg var heldig med det gode været påstod familien, men jeg har ikke fryst så mye på lenge. Uansett koselig å besøke familie som jeg ikke har sett på lenge.

Det gode været!

Man kan tillate seg å må le litt av gamlelandet når man først er her. Prisen for en hurtigtest med reisebevis (et kopiert papir) koster den nette sum av kr. 1195,-. Og betaler man kontant runder de opp til kr. 1200 siden de bare tar i papirpenger, som damen sa. Det er liten tvil om at noen få privilegerte blir rike i denne pandemien. Samme testen, med papir, kostet oss kr. 150 på Sicilia, og da er det inkludert sol og varme. Her er det på sin plass med et Svenskt ordtak;

Livet handler ikke bare om å jobbe og betale regninger, man skal lide innimellom også.

Et velkledd Italiensk par på søndagstur

Så snart kapteinen hadde forlatt båten kom det beskjed fra havna at drikkevannet hadde blitt forurenset av nitrater, og at selv dusjing kunne påvirke helsen. Etter at vi installerte vannfiltrering i båten så har vi drukket vannet fra havnen, men nå som vannet tydeligvis inneholder et høyt innhold av nitrater som ikke lar seg filtrere så må Dragen og Grisen hente alt vann i butikken med mye slit og slep. God at de har å gjøre mens jeg er borte tenker jeg.

Når jeg er tilbake i båten så etterlyser jeg målingene for nivåene av nitrater, men disse gis tydeligvis ikke ut til hvem som helst selv om EU pålegger medlemmene opplysningsplikt. Etter litt googling finner jeg ut at vannproblemet er en politisk het potet og en gjenganger over flere år. Når målingene i tillegg ikke offentliggjøres så begynner man straks å lure på om dette er et politisk overdrivelse. Mistanken blir forøvrig bekreftet av ulike medier på øya, så vi senker skuldrene noe.

Målingene vi har gjort viser at det er Nitrater i drikkevannet, men ikke i farlige nivåer.

Grisen har så langt ikke blitt vaksinert, og det er på tide at Dragen og Geiten får en booster vaksine. Med litt googling lokaliserer vi en vaksinehub i Ragusa og satser på at bussen ikke spør om vaksinepass. Man må ha et slik pass for å ta offentlig transport her nede, men heldigvis er vi i Italia og alt er ikke like nøye.

Det er jo litt artig at vi ikke kan ta bussen til vaksinesenteret siden en av oss ikke er vaksinert, men nå kom heldigvis høna og egget samtidig og vi fikk sitte på allikevel. Det er godt når alt ikke er helt firkantet. Siden vi er turister i landet så forventer vi oss ikke noe ekstra service. Men vi blir godt mottatt, og selv om Engelsk kunnskapen deres er minimal og forespørselen vår er utenom det vanlige så ordner de opp slik at vi får våre sprøyter. All kudos til Italiensk helsevesen igjen!

Geiten har fått Moderna booster og Grisen er ny- vaksinert

Så nå sitter vi her i båten Dragen, Grisen og Geita med litt verkende armer, men allikevel godt fornøyde.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s