Nybakt bestemor i Hellas

14 – 22 Juni, – Parga, Hellas.

Før vi begynner denne bloggen må det nevnes at forrige innlegg av Skarpøye hadde en noe artig start. Vi har for vane at vi sjekker hverandres innlegg for de verste skriveleifene. Og denne gangen var Skarpøye ekstra imponert over sin underfundige overskrift som skulle være «This is a warning message» hvor autokorrektur endret message til massage!

Spesiell massasje tilbys

Så nå har vi mobbet Skarpøye en ukes tid mot en plutselig advarende massasje 😂


Etter noen dager med rulling i Lakka lagunen setter vi kursen videre sydover mot Gaios som er hovedhavnen her på Paxos. Avstanden på 4,5nm skremmer ingen og været er godt så 08.15 letter vi anker og putrer avgårde.

Vi sitter igjen med inntrykket at Lakka er veldig fint i april eller oktober, men nå blir det litt for mye båt for oss. Det kan være den konstante rullingen som hele tiden finner veien inn, eller de stive prisene som gjør at vi blir litt negative til Lakka. Men en smule oppskrytt er det muligens. Finner du en god plass og har et langt tau inn til land skal det være mulig å unngå rulling.

Er vi på Sørlandet?

Veien inn til Gaios kan minne litt om Sørlandet. Det er trær og grønt, og minst like trangt. Vi ankommer tidlig og det er fremdeles plenty plass på hovedkaia mitt i byen. Vår Danske båtnabo kan fortelle at nattklubben 4 meter fra båten holder åpent til 0300 og det er høy partyføring til stengetid… Vi snur båten rundt og takker høyere makter for vårt akteranker som gjør at vi kan ligge med baugen inn og få litt privatliv.

Nasjonalhelten i Hellas Giorgos Anemogiannis med fakkel klar til å brenne ned hele marinen til Tyrkia.

Vår Danske båtnabo Jørg til styrbord viser seg å være oppfinneren av Sailserver. Sailserver er en automatisk loggbok koblet til båtens nettverk. El Capitan blir selvsagt over seg av begeistring over en duppedings han ikke har hørt om. En dings som dessuten virker veldig nyttig for noen på langtur, men også for regatta entusiasten skal vi tro oppfinneren selv. Dessverre har han ikke flere enheter med seg på seiltur så Sothis forblir uten en ny dings denne gangen. Men det hadde vært kjekt 😉

I motsetning til hva vi har blitt fortalt så er det ikke gratis å legge til på en bykai i Hellas. Senere på ettermiddagen kommer en vakt som forlanger €24 for oppholdet pr. natt. Hverken strøm, vann eller toalettanlegg er inkludert i prisen. Vel vel, billig i forhold til Italia, men ikke alltid gratis.

Typisk fiskebåt. Persiske tepper som beskyttelse?

Vi bestemmer oss for å ligge et par dager for å suge inn forholdene samt slippe rulling. Vi handler inn noe mer forsyninger til litt bedre priser enn i Lakka. Ellers er det mange solhungrige turister i den lille byen og minst like mange barer. Men bare en gate opp fra promenaden så er det helt stille, ikke en turist i sikte. Her har de lokale laget seg en taverna og barfri sone helt fritt for turister og bråk. Det kan nok bli slitsomt i lengden og her kan de ta en pust i bakken. Det blir en stor burger på Paxos burger house, vi blir så mette at vi vurderer taxi de 100 meterne tilbake til båten 😉

Den mer rolige delen av strandpromenaden på Paxos

Vår Tyske babord båtnabo anbefaler at vi tar en titt på Parga, og siden vi ikke har noen faste planer så bestemmer vi oss for å legge kursen innom Parga. Den kjente turistbyen ligger bare 11nm nesten rett øst og det passer bra for oss. Den 15 juni tusler vi ut fra lille Gaios som vi syntes var koselig til tross for partynivået på strandpromenaden. Parga har ingen havn for gjestende båter. De fleste som besøker byen med seilbåt ligger oppankret i den store buken Ormos Valtou. Her er det helt åpent fra sør så værmeldingen må sjekkes nøye. Det rapporteres også om mye bråk fra paraglider båter, vannskuter etc. samt rulling fra sjø. Det lover ikke godt.

Pilotboken råder oss til å ankre så langt nord-vest man kan komme inn i bukten noe vi også gjør.

Sothis for anker i Ormos Valtou
Bukten i Parga. Vi har her lagt oss i fiskehavna til venstre i bildet.
Her kjører man seilbåtene opp på stranda
Kirken på en liten øy utenfor byen
Havnen i Parga by

Kanskje vi er heldige samt at det er tidlig på sesongen, men vi syntes ikke bråket er ille og rullingen er heller ikke plagsom så vi blir liggende noen dager. I den vesle fiskehavnen helt innerst i bukten kommer vi over en en Ovni seilbåt med Norsk flagg ved navn Ranja.

Hans i gang med vask av båt etter en dagstur

Vi kommer i prat med eierene Bjørg og Hans som ikke bare har en flott båt i Parga, men også et kjempefint hus. Hans kan fortelle at havna er fri for alle så det er bare å legge til om det finnes plass. Og det beste er at det er gratis, samt at det finnes vann og få kjøpt. Lokalkjente er gull verd og når vi snakker samme språk så kan det ikke bli bedre. Hans og Bjørg han en menneskealder med opplevelser og reiser i mange land bak seg, og det er en fornøyelse å høre de fortelle. Nå har de slått seg ned i et koselig lite byhus her i Parga hvor de får besøk av familie og venner, og nå oss 😉 Takk Bjørg og Hans for en koselig kveld.

Du kan lese om deres opplevelser på : http://ovni.no

I skrivende stund ligger vi fremdeles i gratis havna og vi blir et par dager til før vi seiler videre sørover.

Flotte olivenlunder i Parga

Men spør du Skarpøye hva som har vært den største opplevelsen de siste dagene så er det garantert at hun har blitt nybakt bestemor til sitt første barnebarn!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s