Charlie Viking och mormor

9 juli till 8 augusti 2022. Stadskajen i Preveza. Grekland

Jag fick veta att det åttonde underverket hade skådats i Svedala, och detta ville jag ju för allt i välden inte missa. Om någon mot all förmodan inte fått med sig den glada nyheten, så har jag blivit mormor för första gången till en liten gosse.

Ett första möte

Det var inte bara att få träffa barnbarnet, hans föräldrar och övrig familj som lockade. Jag längtade hem efter en vanlig svensk sommar med svalka och gråväder efter den värmeböljan som legat som ett lock i Grekland under åtskilliga veckor.

Döm om min förvåning när temperaturen dagen efter hemkomst stiger mot 35 grader och solen strålar från molnfri himmel. Hur ofta sker detta i Sverige? Nåväl, svensk sommar är pålitlig när det gäller sin opålitlighet. Några dagar senare öser regnet ner från en grå himmel igen och inombords så jublar jag tyst.

Charlie Viking i egen hög person

Jag tillbringar fina dagar i Göteborg och på Hagen och har turen att träffa många i min stora familj.

Stilla trädgårdsvandringar med fina blickfång för ögat och med beundran inspekterar vi mors egendesignade redskapsbod som hon själv byggt under året.

Imponerade kvinna, min mor!

Mors paradis på jorden
Trädgårdsvandring med mor
Mors egendesignade trädgårdsbod
Vacker och kreativ lås lösning

Vi samlas runt goda middagar med prat och skratt runt matbordet. Vi går på härliga promenader med ny familjemedlem och nybakad mormor. Vi fiskar krabbor vid sjöboden och plockar in sommarbuketter från trädgården och som alltid går dagarna alldeles för fort.

Snart är det dags att flyga hemåt igen från Kastrup flygplats. Vi valde att flyga till Danmark i stället för Göteborg för att få mer flygtider att välja mellan.

Man flyger direkt från Preveza till Kastrup på 3 timmar och vidare med buss eller tåg ända till Göteborg. Ett bra alternativ och inte dyrare heller. Enda smolket var väl att flyget från Kastrup till Preveza gick 06.25 och då är det inte så mycket man får sovit den natten, om något alls.

Värmen slår emot mig som en vägg när jag kommer hem till båten och det är så fint att se pojkarna ombord igen. Borta bra med hemma i båten är ändå bäst.

Under min frånvaro har pojkarna ombord har lokaliserat Preveza bästa Gyrosställe
och det bästa Banana Split stället
och stiftat bekantskap med Prevezs gamle havssköldpadda George

Under min vistelse i Sverige har det kommit ett väldigt ledsamt besked från minstematrosens familj och ombord får vi planera för snar hemresa till Norge. Livet kan förändras på ett ögonblick och när man minst anar.

Under hemresan till Norge checkar vi in båten på marinan i Preveza. Det är inte ett alternativ att låta båten ligga kvar på stadskajen i Preveza med all kaos som sker varje dag när båtar med skiftande kompetens hos kaptenen lämnar eller ankommer kajen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s