Nytt år og nye planer

12 Nov. 2022 – 15 Jan 2023, Preveza Marina Greece

Marinalivet her nede i Middelhavet må man kunne si er behagelig vinterstid og der er ikke så mye å skrive hjem om. Solen skinner stort sett hver dag og uvær forsvinner raskt om det er på besøk. Vi bestemmer oss for å leie en bil og kjøre på sightseeing rundt Artabukta og Lefkada, men det er ikke helt smertefritt å leie bil om dagen. En liten advarsel til dere som har tenkt å basere dere på leiebil i syden i sommer.

Det viser seg, bland annet, at de nye kredittkortene uten uthevede nummer ikke godtas av visse leiebil selskaper, og vi får problemer når disse kortene avvises både på nett og i skranken. En ringerunde til banken hjelper lite og det er lite informasjon å få fra Avis eller Budget på hva som skjer. Heldigvis har Skarpøye et kort som blir godtatt og vi får vår bil utlevert. Dessverre er det ingen mulighet til å sjekke om kortet fungerer på forhånd..så lykke til.

Å kjøre bil i Hellas kan være morsomt, utfordrende og skummelt som faen. Landet består av omtrent 80 % fjell (en av de høyeste prosentene i hele Europa), så veiene er fulle av svingete veier og hårnålssvinger, ubeskyttede klipper og blindsoner. Men vi lar oss ikke avskrekke og skal man oppleve Gresk natur så det verdt noen mil med dårlig vei. For å minne oss på faren som lurer rundt hver sving så har grekerne plassert mini kirker langs veien. Disse minnesmerkene står plassert der det har vært ulykker hvor liv har gått tapt, eller som en takknemlighet der noen har overlevd ulykken på mirakuløst vis. Minstematrosen teller raskt opp til 351 minnesmerker langs veien vi kjører på så det er best å kjøre pent. Turen går uten uhell av noe slag. Vi svinger innom Vonitsa for lunch og kjører over broen til Lefkada å tenker at alt ser så annerledes ut fra land.

Amen!

Vi planlegger en tur hjem i løpet av desember og siden Preveza flyplass ikke har noen internasjonale flyruter på denne årstiden så blir det ny biltur på 4 timer til Athen. SAS og KLM har ruter som går jevnlig via Købehavn og Schiphol til Oslo og tilbake til Athen. Det går helt greit å kjøre til og fra Athen Budget / Avis tilbyr enveis leie begge veier.

Vi får spist ribbe, surkål og riskrem samt drukket litervis med sukkerfri julebrus. Vi får også føle litt på stresset som tilhører julen hjemme, samt fraværet av sol med tilhørende snø og kulde. Det er kanskje fravær av sol som er verst med vinteren hjemme.

Brrrrrrr…

Lille julaften er vi tilbake i Preveza, og på julaften inntas julemiddagen på restaurant Celeste i havna. Så snart julen er over bestemmer vi oss for å ta en ny roadtrip på Peloponnes. Med nytt år kommer nye planer og muligheter.

Vinter i Hellas

Vi trives usedvanlig godt i Hellas, og seilturen har ikke endret vårt syn i så måte. Men hvordan det er å oppholde seg på land over tid er en spennende tanke som har surret rundt i hodene våres en stund. Vi har nå vært mer eller mindre permanent i båten siden 2012 og reist på tur i 2014 og nå sist i 2020, er tiden moden for å stige i land mon tro?

Peloponnes har mye og variert landskap å by på samtidig som sør østre delen har en fint klima. Vi bestemmer oss for å bruke noe dager for å utforske de delene vi har fått anbefalt av grekere.

Hengebroen over til Peloponnes

Turen går først til Epidavros som ligger øst på Peloponnes, deretter fortsetter vi sørover til Porto Cheli. Deretter går turen opp i fjellet til vårt en stjernes hotell Avaton ikke langt fra den antikke teateret Epidaurus.

Litt i det kjøligste laget på morgenkvisten

Her oppe var det kjølig og «hotellet» hadde ikke tenkt på å varme opp rommet før vår ankomst, som sagt en stjerne. Vi legger oss under «dyna» med klær på og ler av vår hotell bestilling. Men med varmepumpa på full guffe får vi til slutt varme i rommet. Rommet består av tre senger og et kjøleskap på 8 kvadrat. Badet er fra 70 tallet men byr faktisk på plenty med varmt vann.

Neste dag går turen til Nafplio området og deretter videre opp mot Patras som ligger nordvest på Peloponnes.

Flott utsikt mot storbyen Patras i det fjerne

Vi har fått en godt inntrykk av halvøya Peloponnes selv om vi på langt nær har sett hele. Noen områder skiller seg positivt ut og har alt vi har behov for i nærheten.

Nesten alt vi har behov for..
To be continued

6 kommentarer om “Nytt år og nye planer

 1. er det ikke minibanker i område for å ta ut kontanter. ? alle våre kort er av nye typen, så håper det er slike.

  Liker

  1. Joda det er masse minibanker, men de tar ikke kontanter på mange bilutleie selskaper. De ønsker å reservere et stort beløp i tilfelle skade etc. og det er der det stopper.

   Liker

 2. Hei Tom Victor
  Du – dere… har jo skjemt oss bort, bilder og daglig liv – som båt tramp.
  Siste.. var vel at dere skulle vende nesa hjem, deretter i bil til Hellas.
  Hvordan er ståa ?
  Masse hilsner!
  Harald

  Liker

   1. Hei igjen
    Tar dere strake veien, eller.. følger dere leden mot Miklagard ?
    Som historie interessert.. har jeg akkurat fulgt ei engelsk jente.. som syklet fra Hongkong til London.
    Rene Heroin kikket… uansett… gleder meg til
    turen..
    God reise😇

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s