Dag 85 – Moselle

Piraten

Tuol havn ligger mellom to sluser og om morgenen er det som vanlig et aldri så lite rush kl 09.00 da slusene åpner. Vi roer ned og jeg får en omvisning i nabobåten Nini fra Sveits. Båten, som ligner en lekter, har han bygget selv og den er laget helt i aluminimum. Dette er helt klart en nevenyttig kar hvor ingenting virker vanskelig eller umulig. Båten er full av smarte løsninger og god plass samtidig som den er tilpasset et liv på kanalene. Dette er forøvrig den andre båten han bygger og alt han var misfornøyd med på den første er nå utbedret. Man kan se båten på youtube.

Utsikt over Moselle
Vi forlater vårt korte opphold på Canal de Marne au Rhin og sluser ut på Moselle. Moselle er stor og dyp og her føler vi oss hjemme. Slusene på denne delen er betjente og det tar betydlig lengre tid å sluse da vi må vente inn flere båter før de starter slusingen.

Vi bruker ca 8 timer å komme fram til Pont-a-Mousson som har en utmerket gjestehavn og en koselig by med det man måtte trenge. Vi tilbringer natten her før vi fortsetter mot Metz i morgen tidlig.

Torget i Pont-a-Mousson

God natt!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s