Rabbit Crossing i Söderköping

Söderköping 14 Mai – fremdeles ikke noe wifi…

Det er lite nytt å melde om fra Götakanal i dag siden vi ligger stille og venter på neste kolonne med båter på fredag som vi skal henge oss på. Vi ser oss rundt i den lille byen som har en viss sjarm nå uten for mye turister. Hjemmelaget Is er noe de liker her siden byen er full av små og store is butikker med lokkende navn som Smultronstället.

Mye jobb med kanal

Havnen skal være den mest populære gjestehavnen i Götakanal og det er godt med plasser og spisesteder med høye priser. Byen og ”sörpingana” er akkurat i ferd med å våkne opp fra vinterdvalen og venter håpefullt på at gjestene skal ankomme byen hvor filmingen av Madicken forgikk. Å spasere rundt i Drothem-strøket med sine gamle bygninger og lave hus føles som å være i en levende historiebok, her bør du virkelig prioritere en spasertur.

Longside og nesten alene i havna. Båten ved siden av er en lokal båt.

Hagaparkens rosarium med sine 110 ulike roser kan også være en fint skue på sommeren, nå var det mest tulipaner.

Det er godt med turstier langs kanalen og inn i skogen, så er kan man få den trimmen man ønsker. Mannskapet tok en morgentrim opp på Ramunderberg, hvor du trapper opp 318 trapper. Belønninger i form av fantastisk utsikt over hele Söderköping venter på toppen.

Vi kommer over kunstverket Rabbit crossing av Eva Fornåå som består av kaniner som krysser over kanalen.

”Det finns så mycket hemskheter och elände i världen. Jag försöker inrikta mig på det som är godartat – räcker det inte med att alla dör på slutet.”

I morgen er vår siste dag på Götakanal før vi sluser ut i saltvann i tettstedet Mem. Fra Mem kommer vi ut i Sankt Anna skjærgården som er kjent for sine mange naturreservater og tusenvis av øyer og bukter, vi gleder oss og kanskje kommer varmen.

God gammel

En kommentar om “Rabbit Crossing i Söderköping

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s