Merde!!!

28 augusti 2020 Decize gästhamn

Under gårdagen slet vi med alla nyanser av grönt, mänger av sjögräs och minst sagt begränsat vattendjup under kölen innan vi anlände till Decize gästhamn.

Våra franska följeslagare, Scamu, har under morgonen fått tråkig information via telefon med VNF.

Vid Bief de Chagny på Canal du Centre har kanalkanten rasat och under 11 kilometer är vattendjupet är inte mer än 120 centimeter. Planeras att åtgärdas under januari – februari 2021!?

120 cm vattendjup och sjögräs är långt över smärtgränsen för både båt och manskap.

Detta är ju en klar missräkning för oss ombord och frågan är ju, vad f-n gör vi nu??

Vi kan:

1. Stanna kvar i nuvarande hamn och i Decize och ”övervintra” här till Canal du Centre är reparerad och farbar. Merde!!! utbrister El Capitan och Skarpöga är därvidlag helt enig. Nej, vi vill inte stanna, vi vill vidare!

2. Ta oss vidare på Canal lateral à la Loire till Digoin som är den sista större staden innan Canal du Centre tar vid och övervintra där. Det är ca 60 km och 15 slussar dit och vi kan nog räkna med både sjögräs och lite vatten under kölen. Finns egentligen ingen riktigt bra anledning att ta oss dit just nu mer än det kanske är en något större stad och något närmare till flygplats när vi skall hämta minste matros.

3. Undersöka möjligheten till båttransport, det vill säga, ta båten på lastbil och transportera båten och oss till Lyon där vi kan fortsätta på Rhône och vidare ner till Port Saint Louis. Detta är ett dyrt alternativ om det alls går att fixa, men vi lyfter båten över de kanaler som inte är farbara och vi tar oss vidare.

4. El Capitan har tydligen tidigare erfarenhet av att mura och tror sig kunna reparera kanalkanten själv. Nog för att jag har stor tilltro till min makes kvalifikationer men här tror jag vi säger stopp.

5 Muta oss igenom Canal du Centre. Hmmm, kan bli dyrt!!😇

El Capitan har fler kreativa lösningar men detta lämnar jag därhän.

Fortsättning följer…

I väntan på inspiration eller alternativt transportmedel?

2 kommentarer om “Merde!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s