Endelig Hellas

21- 29 Mai, – Kassiopi, Korfu Hellas.

Vi ankrer over natten i St. Maria Di Leuca. Vi velger anker siden pilotboken kan fortelle at det ruller minst like mye inne i havnen som utenfor. Vi føler oss ganske ferdige med Italia for denne gangen og lysten til å ta jolla inn kommer ikke over oss. Vi tar tidlig kveld siden vi skal opp med solen i morgen.

Det går ikke bra for alle. Her fra båtkirkegården i Roccella Ionica.

Veien fra Sicilia til Hellas blir for mange en transportetappe hvor man kun overnatter og reiser videre dagen etter. Havnene på veien bærer også preg av dette hvor prisen på en overnatting er dyr og det rabatteres heftig om du blir flere netter. Unntaket er selvsagt Crotone som det definitivt er verd å legge inn noen dager ekstra. Her kan man som vi gjorde også ta opp båten for vedlikehold.

En solid Norsk skute i Crotone, navnet var Blåmann

Værmeldingen viser fin vind og godt vær så 06.50 setter vi kursen rett øst sammen med våre gode venner i den Svenske båten Carpe Ventum. Vi satser på en ankerplass i bukten på Greske øya Othoni snaue 50nm rett øst. På ettermiddagen ankrer to Svenske båter i den flotte bukten på Othoni og vi er nå offisielt i Hellas.

Leuca til Othoni
3901 nautiske mil, 9 land og 780 dager siden vi forlot Norge vi er nå offisielt i Hellas. Sothis i Othoni og Hellas for første gangen.

Dagen derpå siger vi i sakte tempo mot Korfu og til den lille fiskelandsbyen Kassiopi.

Lille havnen i Kassiopi på Korfu

Kassiopi er alt en sjarmerende liten gresk turist og fiskelandsby kan tilby. Lukten av Souvlaki og andre Greske spesialiteter slår i mot oss, det er koselige tavernaer overalt og ikke minst, alt er åpent. Her er det ingen merkelige åpningstider som i Italia, bare kom inn og spis eller ta noe å drikke når som helst.

El Capitan prøver å slappe av..

Du blir tatt i mot med den Greske vennligheten som vi har savnet på Italienske restauranter. Vi lar oss friste med en iskald Mythos i frostet glass og vi har virkelig ankommet Hellas. Senere på kvelden blir det mer Mythos herlig Souvlaki, tzatziki og ikke minst en saftig gresk salat.

Første Mythos og sommeren er her. Sothis hviler ut på brygga.

Det går opp for oss hvor mye vi har savnet Hellas og kanskje hvor vi hører hjemme. For oss, som har feriert mye i Hellas, for første gang på denne turen så føles det som vi er skikkelig på ferie.

Vi fant en rolig strand å ta dagens lunchbad
Minstematrosen har tatt en rask dukkert på formiddagen.

Men nå er vi ikke på pakketur med Apollo. Minstematrosen har fremdeles full skoledag og Skarpøye jobber halvtid som online sykesøster og El Capitan forsøker å holde orden på all logistikken. Men vi er så vant til at det er alltid ferie når vi er i Hellas, så det føles litt merkelig.

Skarpøye koser seg i sola
Forskrekket innser minstematrosen at Albania er rett der.

Kassiopi har ingen fast bensinstasjon, men på samme måte som frukt og grønnsaker så det kommer en liten tankbil fra Shell som fyller opp båter. Prisen er €2 pr.liter så seiling er billig.

2 kommentarer om “Endelig Hellas

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s